Kremlinul neagă că ar exista un conflict între Ministerul rus al Apărării și mercenarii Wagner

Kremlinul neagă că ar exista un conflict între Ministerul rus al Apărării și mercenarii Wagner

În pofida mărturiilor din interior și criticilor mercenarilor Wagner la adresa Ministerului rus al Apărării, Kremlinul neagă informaţiile că ar exista un conflict între cele două părți, calificându-le drept o invenţie a presei.

Dmitri Peskov FOTO Profimedia

Tensiunile dintre compania militară privată Wagner şi Ministerul Apărării rus au ieşit la suprafaţă vinerea trecută, când instituția condusă de Serghei Șoigu a clamat capturarea Soledarului, dar nu a menţionat deloc rolul mercenarilor în luptele pentru ocuparea acestui oraș din regiunea Donețk, în estul Ucrainei. Şeful Wagner, oligarhul Evgheni Prigojin, a denunţat o tentativă de a minimiza rolul şi reuşitele mercenarilor săi, transmite Reuters, potrivit Agerpres .

După aceasta, Ministerul rus al Apărării a revenit asupra anunţului său şi a salutat „acţiunile curajoase” ale mercenarilor Wagner. Potrivit unui comunicat, operaţiunile pentru capturarea oraşului Soledar au fost efectuate de „un grup eterogen de trupe”, însă „asaltul direct împotriva cartierelor rezidenţiale din Soledar (...) a fost efectuat cu succes datorită acţiunilor curajoase şi dezinteresate ale voluntarilor din plutoanele de asalt ale Wagner”.

Luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat că nu ajută la nimic ca instituțiile media pro-ruse să ia parte la „manipulările” din mass-media cu privire la un pretins conflict între armata rusă şi Wagner.

Potrivit lui Peskov, Rusia recunoaşte eroismul ambelor părţi.

„Ca în multe alte conflicte, acestea sunt în principal produse de manipulare informaţională, care sunt uneori aranjate de oponenţii noştri informaţionali, dar uneori prietenii noştri se comportă în aşa fel încât nici nu mai e nevoie de astfel de duşmani. Fiecare luptă pentru ţara lui. Aşa trebuie văzute lucrurile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

4 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

5 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat