Kremlinul susţine că avansarea de către occidentali a unor date pentru o eventuală invazie a Ucrainei este provocatoare

Kremlinul susţine că avansarea de către occidentali a unor date pentru o eventuală invazie a Ucrainei este provocatoare

Avansarea în mod repetat de către ţările occidentale a unor date pentru o eventuală invadare a Ucrainei de către Rusia este provocatoare şi poate avea efecte adverse, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, transmite Reuters.

Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că este convins că preşedintele rus Vladimir Putin a luat decizia de a invada Ucraina şi că, deşi încă mai este loc pentru diplomaţie, se aşteaptă ca Rusia să treacă la acţiune în următoarele zile. Rusia a negat în mod repetat că se pregăteşte să invadeze Ucraina, notează Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu ţine cont de aceste declaraţii ale statelor occidentale, a spus Peskov pe canalul de stat Rossia 1.

"Cert este că asta duce direct la o creştere a tensiunilor. Iar când tensiunile escaladează la maximum, cum se întâmplă acum, de exemplu, pe linia de contact (din estul Ucrainei), atunci orice scânteie, orice incident neplănuit şi orice provocare minoră plănuită pot duce la consecinţe ireparabile", a adăugat Pekov.

"Aşa că toate acestea au - sau pot avea - consecinţe adverse. Exerciţiul zilnic de a anunţa o dată a invadării Ucrainei de către Rusia este o practică foarte proastă", a mai spus el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia