Kremlinul susține că nu „deține informații” despre utilizarea dronelor iraniene în Ucraina

Kremlinul susține că nu „deține informații” despre utilizarea dronelor iraniene în Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că nu are informații despre utilizarea dronelor iraniene în războiul din Ucraina, relatează Interfax .

Peskov susține că nu are informații despre folosirea dronelor iraniene în Ucraina. FOTO EPA-EFE

Afirmația a fost făcută de Peskov, după ce a fost întrebat, marți, în timpul conferinței de presă cu privire la informațiile conform cărora armata rusă a utilizat drone din Iran în atacurile lansate, luni, împotriva capitalei Ucrainei și a altor orașe ucrainene .

Jurnaliștii acreditați la Kremlin l-au întrebat pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului dacă Rusia a achiziționat drone din Iran.

Nu, nu avem astfel de informații. Echipamentul rusesc este folosit, știți despre el asta, cu nume rusești. Toate celelalte întrebări pot fi adresate ministerului Apărării”, a replicat Peskov.

Drone Shahed-136 de fabricație iraniană sunt intitulate „Gerad-2” de forțele ruse.

Fiind întrebat din nou despre acest subiect, Peskov a afirmat că „nu, nu avem astfel de informații”.

Iranul a negat, luni, că a livrat drone armatei ruse, în ciuda numeroaselor imagini și înregistrări video care demonstrează utilizarea lor de către Rusia în războiul din Ucraina.

În plus, Statele Unite au anunțat că vor lua măsuri drastice împotriva transferurilor de drone iraniene către Rusia și asupra companiilor care ajută Iranul în materie de drone și rachete.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski