Kremlinul urmăreşte îndeaproape campania prezidenţială din SUA, dar se va abţine de la declaraţii ce ar putea fi interpretate

Kremlinul urmăreşte îndeaproape campania prezidenţială din SUA, dar se va abţine de la declaraţii ce ar putea fi interpretate

Rusia, la fel ca multe alte ţări din lume, urmăreşte cu interes campania prezidenţială din SUA, în condiţiile în care SUA sunt una dintre cele mai mari economii mondiale, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în timpul conferinţei sale de presă zilnice, informează Reuters.

"Însă noi nu dorim să facem nicio declaraţie ce ar putea fi interpretată drept o încercare de a interveni (în procesul electoral). Rusia niciodată nu a intervenit, nu intervine şi nu va interveni în treburile interne ale SUA", a asigurat Peskov.

Investigaţii coordonate de procurorul special Robert Mueller şi Comisia pentru serviciile de informaţii din Senatul american au ajuns la concluzia că a existat o ingerinţă a Rusiei în campania electorală din SUA din 2016. Procurorul Mueller a avertizat că Moscova se implică din nou în actuala campanie electorală.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Peskov a spus că sistemul medical din Rusia este bine pregătit pentru a depăşi o potenţială înrăutăţire a situaţiei legate de noul tip de coronavirus, după ce autorităţile ruse au raportat 9.481 de noi cazuri de contaminare, cea mai mare creştere zilnică după 14 iunie.

Dmitri Peskov a declarat că Rusia a tras învăţăminte din primul val de pandemie şi a salutat ceea ce el a descris a fi eforturile titanice ale guvernelor regionale şi federal. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990