Kyros Vassaras a analizat fazele din Rapid - FCSB. Verdict uluitor după faulturile lui Onea și Grigore

Kyros Vassaras a analizat fazele din Rapid - FCSB. Verdict uluitor după faulturile lui Onea și Grigore

Kyros Vassaras (57 de ani), președintele CCA, a analizat câteva faze controversate de arbitraj din etapa trecută de Superliga, care au aruncat în aer fotbalul românesc.

Kyros Vassaras susține că arbitrii nu au greșit. Foto FRF

Grecul a luat la puricat faultul lui Christian Irobiso asupra lui Igor Armaș, din partida dintre FC Voluntari și Petrolul Ploiești, susținând că decizia ca jucătorul ploieștenilor să fie penalizat doar cu cartonaș galben a fost una corectă.

„Jucătorul în galben (n.r. - Irobiso) se duce către minge. Sunt două posibile rezultate: să protejeze mingea sau să o lovească. Ajung amândoi, jucătorul în albastru (n.r. - Armaș) joacă mingea. Jucătorul în galben spune că este prima lui abatere, dar nu există astfel de criterii. Dacă e cartonaș roșu, e roșu. Dacă e de galben, e galben.

În această situație, avem o parte a piciorului cu care-l calcă din spate, cu intensitate medie. VAR-ul a verificat și a constatat că nu există elemente clare pentru un cartonaș roșu. Pe călcâi, atunci când intrarea e de intensitate medie, nu se acordă roșu. Doar când e pe gleznă sau deasupra gleznei. Astea sunt criteriile”.

Galben corect la Dragoș Grigore

Apoi a analizat faza la care Dragoș Grigore l-a călcat pe Andrea Compagno, la derby-ul Rapid - FCSB: „E o situație similară. VAR-ul nu poate interveni, nu sunt elemente clare pentru un cartonaș roșu. Jucătorii sunt apropiați, călcarea pe picior este cartonaș galben, atunci când este intensitate medie.

Dragoș Grigore l-a călcat pe Andrea Compagno. Captură DigiSport

Dragoș Grigore l-a călcat pe Andrea Compagno. Captură DigiSport

Sunt aici criterii clare pentru cartonaș roșu? Este un contact clar pe tendon? Are continuitate? Este răutate? Vorbim doar despre o parte a piciorului, așa că VAR-ul nu poate interveni! Intenția lui este să joace mingea!”, a susținut Kyros Vassaras.

Atacul lui Onea, sancționat cum trebuia

Șeful arbitrilor susține că, la faultul lui Răzvan Onea asupra lui Florinel Coman, „nu este un contact întreg, doar îl atinge”, apreciind că s-a acordat corect doar cartonaș galben, deși foștii mari arbitri internaționali Ion Crăciunescu și Adrian Porumboiu au declarat că se impunea cel roșu.

Florinel Coman, luat pe sus de atacul lui Răzvan Onea. Captură DigiSport

Florinel Coman, luat pe sus de atacul lui Răzvan Onea. Captură DigiSport

„Este un atac imprudent, cu contact jos, la nivelul ghetei. Nu este un contact întreg, doar în atinge. Nu sunt elemente clare pentru un cartonaș roșu. Uitați fotografia cu ce s-a întâmplat la acea fază. Ăsta a fost contactul, fără forță excesivă, dar la viteză mare”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…