L-au trimis în calea unui glonț „rătăcit”?/Valeri Gerasimov, șeful Statului Major General, va comanda personal ofensiva rușilor în direcția Izyum

L-au trimis în calea unui glonț „rătăcit”?/Valeri Gerasimov, șeful Statului Major General, va comanda personal ofensiva rușilor în direcția Izyum

Valeri Gerasimov, șeful Statului Major General, va comanda personal ofensiva rușilor în direcția Izyum. Potrivit datelor preliminare, el a ajuns deja la postul de comandă al forțelor armate ale Federației Ruse.

Acest lucru indică probleme în comandamentul armatei ruse.

Prin urmare, Kremlinul a decis să „centralizeze” în continuare managementul acestei operațiuni, privită ca un „Stalingrad” sau „Kursk”.

„Din moment ce Gerasimov a venit personal să comandă o operațiune nu de nivel strategic, ci de nivel operațional-tactic, înseamnă că Putin a eșuat în planul său de a crea un singur comandament vertical al forțelor care poartă război împotriva Ucrainei, care trebuia să fie condus de un general de armată „desemnat politic”, comandant al districtului militar de sud Alexander Dvornikov ", s-a menționat în analiza publicației Defense Express.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, Rusia a concentrat forțe semnificative pentru ofensiva în direcția Izyum: unități ale Armatei 1 de tancuri și Armatei 20 de arme combinate din Districtul Militar de Vest, Armata 35 și Armata 68. Corpul Districtului Militar de Est, părți ale trupelor de debarcare, inclusiv două transportoare blindate de personal ale Diviziei 76 de asalt aerian.

De asemenea, încercând să compenseze problemele din ierarhia de comandă, rușii au redistribuit două divizii suplimentare ale Iskander OTRK în vecinătatea Belgorodului, care, sugerează experții, sunt deja ultimele rezerve ale Rusiei.

„Avem curajul să presupunem că o astfel de „slăbire” a ierarhiei de control a rușilor va deveni un catalizator pentru înfrângerea ofensivei în direcția Izyum. Prin urmare, Kremlinul poate începe deja să numere zilele până când vor pierde războiul din Ucraina”, spun experții.

Expertul militar Oleg Zhdanov a declarat că Gerasimov este adevăratul șef al „operațiunii speciale”, în locul lui Serghei Șoigu: „ Şoigu nu a comandat niciodată o armată. Nu are nicio autoritate în rândul armatei. El este în funcție doar pentru că este prieten cu Putin. Acesta este singurul criteriu după care a fost numit. Cred că generalul Gerasimov dezvoltă și planifică această operațiune specială.”



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...