La 30 de ani de la uciderea rapperului Tupac, poliția din Las Vegas face noi percheziții

La 30 de ani de la uciderea rapperului Tupac, poliția din Las Vegas face noi percheziții

O percheziţie a fost efectuată de anchetatorii din Las Vegas care încearcă să rezolve cazul uciderii rapperului Tupac Shakur, ce a avut loc în urmă cu aproape 30 de ani.

Misterul morții artistului încă nu a fost elucidat

Poliţia din această metropolă din Nevada „este în măsură să confirme că a fost executat un mandat de percheziţie” luni în oraşul Henderson, situat în apropiere, a precizat un purtător de cuvânt într-un comunicat citat de Agerpres.

Operaţiunea a fost efectuată în cadrul anchetei în curs privind uciderea lui Tupac Shakur, a adăugat el.

O legendă a hip-hop-ului, Tupac ajunsese unul dintre cei mai apreciaţi artişti de pe coasta de vest a SUA înainte de a fi împuşcat în septembrie 1996 în Las Vegas, în circumstanţe care rămân neclare. Avea doar 25 de ani.

Rivalitatea care ucide

Rapperul, ale cărui hituri includ "California", "Changes", "Dear Mama" şi "All Eyez On Me", a vândut 75 de milioane de albume.

Tupac devenise o figură cheie în faimoasa rivalitate dintre scenele rap de pe Coasta de Vest şi cea de Est a SUA.

Deşi născut la New York, el a întruchipat hip-hop-ul "Coastei de Vest" după ce s-a mutat în California împreună cu familia sa în adolescenţă.

Asasinarea sa a fost urmată, şase luni mai târziu, de cea a rivalului său de pe Coasta de Est, Christopher "The Notorious BIG" Wallace.

Mulţi leagă moartea lor de rivalitatea dintre casele lor de discuri Death Row (cu sediul în Los Angeles) şi Bad Boy Entertainment (New York), dar istorici ai muzicii susţin că această opoziţie a fost amplificată din motive comerciale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?