La Bucureşti, Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită în Piaţa Tricolorului din faţa Cercului Militar

La Bucureşti, Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită în Piaţa Tricolorului din faţa Cercului Militar

Ziua Drapelului Național a fost sărbătorită în toate locațiile din țară unde sunt unități militare. În capitală, ceremonia s-a desfășurat în Piața Tricolorului din fața Cercului Militar, eveniment la care a asistat și reporterul nostru Andrei Șerban.

Reporter: Alături de soldații din Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”, membri ai executivului, atașați militari străini și alte oficialități, premierul Nicolae Ciucă a subliniat că tricolorul reprezintă onoarea trecutului și garanția viitorului.

Nicolae Ciucă: Drapelul Național reprezintă respectul față de istorie, față de prezent și mai ales față de viitor. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au participat și le mulțumesc copiilor că în această dimineață au fost alături de noi să sărbătorim Ziua Drapelului.

Reporter: În Piaţa Tricolorului s-au adunat bucureșteni, tineri, persoane în vârstă, dar și oaspeți din județele învecinate capitalei, care purtau ii și costume tradiționale și care ne-au mărturisit gândurile lor.

-: Ziua Drapelului Național înseamnă cam totul pentru noi, este viața noastră, cultura noastră națională cu care ne-am născut și cu care vom muri. Noi purtăm în suflet în fiece zi Drapelul Naţional şi cultura românească. Noi suntem din Argeș, Pitești.

-: Ca fost militar care am servit patria 39 de ani sub Drapel, este o mare onoare pentru mine și am vrut să particip și eu puțin, aşa, măcar fizic să fiu prezent.

-: E o zi sfântă pentru români. Se simt sufletul românului, nația, tot.

Reporter: Drapelul tricolor a fost adoptat ca simbol al națiunii în timpul Revoluției de la 1848 și el este sărbătorit în fiecare an pe 26 iunie, din 1998.

Realizator: Şi președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care a precizat că Drapelul Național reprezintă un liant puternic între prezent, trecut și viitor care reamintește simbolic de valorile fundamentale ale națiunii. La rândul său, ministrul apărării, Vasile Dîncu, le-a adresat un mesaj de apreciere militarilor pe care Drapelul de luptă tricolor i-a însoțit în marile momente din istorie, inclusiv în misiunile din teatrele de operații din ultimele decenii./csimion/cpodea

RADIO ROMȂNIA ACTUALITĂŢI – 26 iunie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante