La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm pește și produse din pește. Atenționare InfoCons înainte de Florii

La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm pește și produse din pește. Atenționare InfoCons înainte de Florii

De Florii, consumatorii care țin post au dezlegare la pește, astfel că mulți dintre aceștia vor prepara în această zi mâncăruri și gustări care conțin pește. Iată la ce trebuie să fim atenți atunci când achiziționează pește sau produse din pește înainte de Florii.

FOTO: ANPC

Potrivit InfoCons, organizație de protecția consumatorului, trebuie să acordăm o atenție sporită aspectului peștelui pentru a ne crea o primă opinie asupra gradului de prospețime . Semenele neconformității produselor sunt: suprafața lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, gust și miros, modificate etc.

Pentru produsele pescărești care sunt menite a fi comercializate vii (crap, șalău, scrumbie, păstrăv, homari, creveți, crab, etc) trebuie să fie prezente semnele de vitalitate.

Produsele pescărești trebuie păstrate, expuse la o temperatură optima, apropiată de punctul de topire al gheții și trebuie acoperite cu gheață.

De asemenea, asigurați-vă că produsele pe care le achiziționați au etichetă.

Pentru produsele pescărești care sunt preparate – fileuri, rondele, trunchiuri de pește etc., atenția trebuie îndreptată către culoarea, fermitatea și mirosul acestora.

Icrele de pește neprelucrate trebuie să aibă un aspect uniform și o culoare specific speciei de pește de la care provin.

Produsele pescărești afumate trebuie să prezinte un aspect uniform, un gust și miros de afumat, dar și o culoare specifică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”