La două luni de la contraofensivă, Ucraina revendică un succes în fața Rusiei pe Nipru

La două luni de la contraofensivă, Ucraina revendică un succes în fața Rusiei pe Nipru

În această zonă din sudul Ucrainei, râul Nipru a servit drept linie de front de când armata rusă s-a retras din oraşul Herson, de pe malul drept, în noiembrie 2022, relatează AFP, conform Agerpres.

Râul Nipru, Ucraina. Foto Dmitri A. via Wikipedia

În timp ce frontul este mai mult sau mai puţin îngheţat de atunci, este esenţial pentru Kiev să câştige teren, pentru a evita efectul oboselii în rândul aliaţilor săi occidentali faţă de un conflict care durează de aproape doi ani, într-un moment în care ochii comunităţii internaţionale sunt îndreptaţi spre Israel şi Fâşia Gaza.

Ucraina este extrem de dependentă de armele şi muniţiile furnizate de americani şi europeni, iar chestiunea reducerii sprijinului economic şi militar este adusă în discuţie în unele ţări.

Recrutări masive din partea forțelor ucrainene

De partea cealaltă, Kremlinul susţine că şi-a reorientat economia către producţia de arme şi muniţii şi a recrutat aproximativ 400.000 de soldaţi suplimentari de la începutul anului.

O altă preocupare pentru Kiev este că forţele ruse sunt în ofensivă în alte câteva sectoare, principalele lor eforturi vizând, în ciuda pierderilor grele, încercuirea şi cucerirea Avdivka, un oraş industrial din est.

În plus, odată cu instalarea toamnei şi apropierea iernii, Ucraina se teme de o nouă campanie de bombardamente ruseşti pentru a-i distruge infrastructura energetică şi a cufunda populaţia în întuneric şi frig.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...