La Kiev s-a spus că situația de la granița cu Polonia a depășit economia și moralitatea

La Kiev s-a spus că situația de la granița cu Polonia a depășit economia și moralitatea

Președintele ucrainean Vladimir Zelensky consideră că Varșovia nu ar trebui să folosească situația din Ucraina „în lupta politică internă”.

Coloană de camioane la granița Poloniei. Foto: Arhiva Adevărul

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a spus că situația de la granița cu Polonia, care continuă să fie blocată de protestatarii din partea poloneză, a depășit limitele „atât ale economiei, cât și ale moralității”.

Trebuie să găsim în sfârșit o soluție la situație, în special la granița poloneză, care a depășit de mult limitele atât ale economiei, cât și ale moralității”, a spus el într-un mesaj video pe canalul său Telegram .

Zelensky consideră că Polonia nu ar trebui să folosească situația din Ucraina „în lupta sa politică internă”.

Relațiile dintre Kiev și Varșovia s-au înrăutățit din cauza blocării punctelor de control la frontieră de către fermierii polonezi. Ei cer eliminarea beneficiilor oferite de Uniunea Europeană șoferilor de camion din Ucraina după 24 februarie 2022 și protestează împotriva importului necontrolat de produse agricole ucrainene.

Luna trecută, Zelensky a sugerat ca Varșovia să poarte negocieri la nivel înalt la granița celor două țări, cu participarea unui reprezentant al Comisiei Europene, pentru a rezolva situația. Ulterior, premierul polonez Donald Tusk a anunțat că guvernele Poloniei și Ucrainei vor discuta rezolvarea situației de la graniță la sfârșitul lunii martie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat