La Melitopol, armata ucraineană a distrus una dintre cele mai mari baze militare ale ocupanților ruși

La Melitopol, armata ucraineană a distrus una dintre cele mai mari baze militare ale ocupanților ruși

Una dintre clădirile în care s-au făcut pregătirile pentru pseudoreferendum a fost distrusă în satul Mirni.

Ocupanți ruși în Melitopol

În noaptea de duminică, 28 august, armata ucraineană a atacat una dintre cele mai mari baze militare ale trupelor ruse de pe teritoriul uzinei Avtocolorlit din Melitopol, a declarat primarul Melitopolului, Ivan Fedorov.

„Mai târziu vom oferi informații mai detaliate despre pierderile inamicului, dar putem spune un lucru cu siguranță - ocupanții de pe pământul ucrainean nu sunt fericiți aici”, a scris Fedorov pentru Telegram.

El a mai subliniat că una dintre clădirile din satul Mirni, în care s-au făcut pregătirile pentru pseudoreferendum, a fost distrusă.

În Melitopolul ocupat, invadatorii ruși fac o presiune fără precedent asupra părinților pentru a-și trimite copiii la școală, a declarat primarul orașului, Ivan Fedorov.

Invadatorii ruși au abandonat ideea de a organiza un pseudo-referendum în Melitopolul ocupat. Motivul a fost sprijinul foarte scăzut în rândul populației locale, susține Fedorov.

„Ocupanții schimbă constant datele. Au abandonat ideea unei singure zile de vot. Motivul: sprijinul extrem de scăzut al oamenilor din Melitopol. În loc de un pseudo-referendum, ei plănuiesc să organizeze un sondaj”, a spus Fedorov .

Ocupanții plănuiau să mituiască locuitorii, dar nu a funcționat. Acum plănuiesc să efectueze sondaje sub amenințarea armelor automate.

„Mituirea alegătorilor și intimidarea cu posibile represiuni sunt în desfășurare. Dar nici măcar asta nu ajută. Așa că ocupanții vor face un pseudo-sondaj în loc de un pseudo-referendum. La fiecare rezident vor veni colaboratori cu militari înarmați ai Gărzii Ruse. Vor fi întrebați sub amenințarea armei despre dorința lor de a face parte din statul terorist rus ” , adaugă Fedorov .

Potrivit acestuia, în instrucțiunile pentru agitatori, care sunt distribuite de ruși, se precizează că în grupul de agitație care va merge la case ar trebui să fie un locuitor al Crimeei care cunoaște limba ucraineană.

De asemenea, ocupanții, din cauza sprijinului public scăzut, au permis chiar și rușilor să participe la sondaj.

„Este clar că un astfel de sondaj nu are nicio legătură cu legalitatea. Prin urmare, prestația lor nici măcar nu merită hârtia pe care vor tipări întrebările”, rezumă primarul Melitopolului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...