La TVR se pupă-n cur PSD pe aproape 6000 de euro pe lună! Atâta ia ăsta de-l vedeți! E pe locul 14 la audiență!

La TVR se pupă-n cur PSD pe aproape 6000 de euro pe lună! Atâta ia ăsta de-l vedeți! E pe locul 14 la audiență!

La TVR se pupă-n cur PSD pe aproape 6000 de euro pe lună! Atâta ia ăsta de-l vedeți! E pe locul 14 la audiență! Moderatorul emisiunii ”România 9”, Ionuţ Cristache primeşte de la TVR un salariu brut de 36.550 de lei, adică în mână jurnalistul ia 26.377 lei (aproximativ 5.650 de euro), scrie jurnalistul Ștefan Pană pe Libertatea.ro.

 Conform contractului intrat în posesia Libertatea, pentru cei 36.550 de lei pe lună, Cristache trebuie să realizeze cel puţin 10 emisiuni lunar, în condiţiile în care show-ul său, România 9, este zilnic, de luni până joi. Faţă de acest salariu fix, teoretic, banii primiţi în mână sunt mai mulţi. 

Asta pentru că de primirea salariului depinde realizarea unui rating cu cel puţin 30% mai mare decât media postului. Lucru care nu este dificil de realizat, având în vedere că emisiune este în prime-time, adică perioada în care cele mai multe televizoare din România sunt deschise.

TVR a avut în septembrie un rating de 0.4. Adică, pe timpul zilei, în fiecare minut s-au uitat undeva pe la 78.000 de persoane. Un rating cu 30% mai mare ar însemna practic cel puţin 0.5 rating – spre 90.000 de telespectatori pe minut. O creştere minoră.

Emisiunea lui Cristache a reuşit să se claseze în luna septembrie pe poziţia 14 în topul talk-showurilor din România, cu 173.000 de telespectatori pe minut.

Cine este Ionuț Cristache: 

În luna august, publicația Newsweek.ro a citat surse din Poliția Rutieră care spuneau că Ionuț Cristache, realizatorul emisiunii fanion a televiziunii publice, a fost prins la volan, deși avea permisul suspendat. Poliția l-ar fi depistat pe Cristache în timp ce conducea pe un sens interzis, iar acesta nu a oprit la semnul agenților de la Rutieră, potrivit presei centrale. Polițiștii l-ar fi urmărit până în fața curții TVR, la barieră, unde ar fi încercat să negocieze, timp de o oră, cu aceștia. Ionuț Cristache avea carnetul suspendat, iar conducerea unui autovehicul fără carnet este o faptă penală. Sursele din poliție citate de presă susțin că el ar fi fost amendat și i se va face dosar penal.

Newsweek mai notează că Ionuț Cristache, care a fost reporter la Antena 3, unde a primit porecla „Sărmăluță”, este cunoscut pentru interviurile sale cu personaje cu probleme penale, precum Elena Udrea sau Sebastian Ghiță, personaje față de care a manifestat o atitudine binevoitoare. El realizează la TVR o emisiunea fanion a televiziunii publice, România 9, la o oră de vârf.

În aprilie 2018, Pagina de Media a scris despre cum Comisia de Etică a TVR a criticat dur decizia lui Ionuț Cristache de a difuza interviul luat de Ion Cristoiu lui Sebastian Ghiță. Un interviu dat simultan de TVR 1, Antena 3 și România TV. Cu o audiență foarte mică pe postul public (a fost pe locul 10). Câteva dintre concluziile Comisiei de etică a TVR, citate de Pagina de Media:

nu a existat o raportare critică a jurnaliștilor la acuzațiile aduse de Sebastian Ghiță în interviu: “lipsa din emisiune a oricărei opinii critice sau măcar circumspecte privind unele din afirmaţiile cu conotaţii extrem de grave făcute de dl Sebastian Ghiţă, un personaj cu o credibilitate subminată de situaţia judiciară complicată în care se află.”
ignorarea principiului pluralismului ideilor şi opiniilor
s-a creat percepția că TVR a fost parte a unei scheme de manipulare
Alinierea TVR la genul de discurs publicistic partizan – consecvent în promovarea intensivă în spaţiul public a anumitor teze, cu ignorarea sau minimalizarea ideilor contrare sau diferite, folosind aceiaşi analişti şi formatori de opinie agreaţi şi boicotându-i pe cei cu opinii neconvenabile – este de natură să afecteze imaginea unei instituţii care se declară independentă de orice influenţe
Reporter Virtual a explicat, într-un material din 2014, cum s-a ales Cristache cu porecla de ”Sarmalache”:

Tot Cristache este cel care a ratat o altă „anchetă” în 2013, în urma căreia s-a ales cu dosar penal. EVZ relatează: un reporter al postului de televiziune Antena 3 s-a dat drept consilier al edilului Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onțanu, și a cerut mai multe cantități de sarmale de la mai multe restaurante pentru 1 Decembrie, potrivit reprezentanțiilor Primăriei Sectorului 2. Având în vedere că solicitarea a creat suspiciuni, reprezentanții restaurantelor au semnalat cazul  Poliţiei Locale a Sectorului 2. Împotriva jurnalistului Ionuţ Cristache de la Antena 3, Poliţia Locală a Sectorului 2 a decis să facă plângere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale şi escrocherie.

O altă gafă de proporții a ”jurnalistului” Cristache a fost transmiterea în mod repetat, în regim live, a știrii că șeful STS, Marcel Opriș, a fost internat de urgență la Viena din cauza problemelor de sănătate. Iată cum au relatat jurnaliștii de la Reporter Virtual episodul:

Cristache a intrat de două ori în direct, la 09:10 și la 10:00, cu „știrea-bombă”. Informația părea a fi „beton”, mai ales că Antena 3 anunța că boala „i-a pus și în trecut viața în pericol” și, mai mult, exista și o dată a externării: 17 iunie! Peste două ore, stupoare! Opriș, sănătos și sprinten – nici bolnav grav, nici internat la Viena – intră în Palatul Parlamentului pentru a participa la lucrările Comisiei de Apărare. Potrivit unor surse din STS, Ionuț Cristache a sunat să confirme „știrea” abia după ce aceasta a fost difuzată de două ori pe post.

Citește articolul integral pe Libertatea.ro: Realizatorul Ionuţ Cristache, salariu de peste 25.000 de lei pe lună la TVR. Fostul director al instituției, Irina Radu, avea 14.000 pe lună


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

5 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…