Laborator canadian: Aplicaţia Zoom are probleme de securitate cibernetică. Trafic dirijat prin China

Laborator canadian: Aplicaţia Zoom are probleme de securitate cibernetică. Trafic dirijat prin China

Aplicaţia Zoom, extrem de populară, care permite efectuarea de apeluri video, a fost interzisă de autorităţile din Taiwan.

Măsurile au fost luate în urma unei anchete care arată că traficul de internet al aplicaţiei Zoom a fost "în mod eronat" redirecţionat prin China. Beijing-ul nu recunoaşte independenţa Taiwanului pe care îl consideră o provincie rebelă.

Guvernul Taiwanului a declarat că agenţiile publice nu ar trebui să utilizeze produse cu probleme de securitate „precum Zoom”.

În opinia autorităţilor taiwaneze, concurenţii Zoom, precum Google şi Microsoft sunt acceptabili.

Săptămâna trecută, cercetătorii taiwanezi au observat că o parte din traficul de internet generat de aplicaţia Zoom a fost trimis la Beijing - chiar şi atunci când toţi participanţii la apelul Zoom se aflau în America de Nord.

Echipa de la Citizen Lab al Universităţii din Toronto a subliniat, de asemenea, că Zoom are câteva sute de angajaţi în China continentală, ceea ce „ar putea de asemenea să supună echipa Zoom la presiunea autorităţilor chineze”.

Zoom a declarat că traficul a fost "greşit" dirijat prin Beijing şi şi-a cerut scuze.

În pofida răspunsului companiei care deţine Zoom, Taiwanul a cerut instituţiilor sale publice să folosească alte programe software.

Măsura este ultima lovitură dată Zoom, a cărei popularitate a explodat odată cu apariţia pandemiei virusului Wuhan, astfel încât a ajuns pe radarul analiştilor în domeniul securităţii cibernetice.

Uşurinţa sa de utilizare a făcut-o populară în rândul companiilor, persoanelor fizice şi chiar a cabinetului britanic pentru întâlniri la distanţă.

În raportul său, cercetătorii de la Citizen Lab au mai afirmat că Zoom foloseşte criptare non-standard şi a avertizat că este posibil ca traficul să poată fi decriptat de guverne sau agenţii de spionaj.

Între timp, Zoom a promis că îşi va îmbunătăţi funcţiile de securitate şi confidenţialitate, scrie  Epoch Times .


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”