Lansare reușită a unei capsule de aprovizionare Progress spre ISS

Lansare reușită a unei capsule de aprovizionare Progress spre ISS

Rusia a lansat cu succes, miercuri, o capsulă de aprovizionare Progress spre Stația Spațială Internațională, prima misiune de acest fel derulată de Agenția spațială rusă, Roskosmos, după eșecul înregistrat în luna decembrie, când racheta Soyuz care transporta pe orbită o astfel de capsulă a explodat, conform AFP.

Roskosmos a anunțat la ora 05:58 GMT lansarea reușită a capsulei Progress MS-05 de pe cosmodromul din Baikonur, din Kazahstan. Nouă minute mai târziu capsula Progress s-a desprins fără incidente de racheta Soyuz. Capsula încărcată cu 2,5 tone de materiale, în principal alimente și echipamente științifice, va andoca la ISS vineri la ora 08:34 GMT.

Următoarea misiune spre ISS va fi lansată la 10 aprilie.

Rusia trimite spre avanpostul spațial capsule cu echipaj uman de trei sau patru ori pe an. Aceeași frecvență o au și misiunile ruse de aprovizionare a ISS.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

2 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62