Lansarea navetei Dragon de la SpaceX către ISS; condiții atmosferice 80% favorabile pentru sâmbătă

Lansarea navetei Dragon de la SpaceX către ISS; condiții atmosferice 80% favorabile pentru sâmbătă

Lansarea navetei spațiale de transport Dragon a companiei americane SpaceX pentru cea de-a cincea sa misiune de aprovizionare a Stației Spațiale Internaționale (ISS), amânată deja de mai multe ori, ar putea avea loc sâmbătă, anunță vineri Agenția Spațială Americană (NASA).

Condițiile atmosferice sunt 80% favorabile, potrivit prognozelor furnizate de aviația americană.

Lansarea rachetei Falcon 9 și a capsulei Dragon, cu o încărcătură de 2,2 tone, va avea loc de la baza aeriană Cape Canaveral din satul american Florida, la ora locală 04.47 (09.47 GMT) și va fi transmisă în direct de NASA.

Prevăzută inițial pentru 18 decembrie, lansarea a fost reprogramată la 6 ianuarie, apoi pentru 9 ianuarie și ulterior pentru 10 ianuarie.

Amânarea a fost decisă din cauza unor probleme tehnice la racheta Falcon 9 depistate de specialiștii SpaceX. Această firmă cu sediul în California are un contract de 1,6 miliarde de dolari cu NASA pentru a realiza 12 misiuni de aprovizionare a ISS cu racheta Falcon 9 și capsula Dragon.

Alte opt misiuni vor fi efectuate de compania Orbital Sciences, în baza unui contract de 1,9 miliarde de dolari cu NASA, informează EFE.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi, cum zice omul ăsta?

5 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?