Lansările de rachete din Gaza către Israel au reînceput după o pauză de 15 ore

Lansările de rachete din Gaza către Israel au reînceput după o pauză de 15 ore

Palestinienii din Fâşia Gaza lansează din nou rachete către coloniile evreieşti, relatează joi dpa, citată de Agerpres. Anterior, nu se semnalaseră tiruri de rachete din Gaza timp de aproximativ 15 ore.

Unul dintre atacurile anterioare din Gaza către Israel. FOTO Profimedia

Sirenele de alarmă au sunat din nou în oraşul Aşkelon de pe coasta Mediteranei şi în satele din apropierea frontierei, a comunicat armata israeliană, după reînceperea lansărilor de rachete din Gaza către Israel.

Din 7 octombrie, când luptători ai grupării islamiste Hamas au atacat teritoriul israelian, palestinienii au tras din Gaza asupra Israelului mii de rachete.

În cursul asaltului, teroriştii au masacrat peste 1400 de israelieni, iar Israelul a ripostat cu lovituri aeriene care - conform estimărilor autorităţilor din Gaza - au ucis circa 3500 de palestinieni.

Fâşia Gaza este controlată de Hamas, considerată organizaţie teroristă de Uniunea Europeană, Statele Unite şi Israel.

Amintim că Jamila al-Shanti, membră a Consiliului Legislativ Palestinian și prima femeie din biroul politic al Hamas, a fost ucisă de Armata israeliană, scrie, joi, Palestine Chronicle.

Al-Shanti, în vârstă de 68 de ani, a fost una dintre fondatoarele mișcării femeilor din Hamas. Ea are un doctorat în limba engleză și a fost aleasă în 2006 în parlament, pe lista electorală a Hamas.

Ea a fost căsătorită cu Abdel Aziz al-Rantisi, fondator și lider al Hamas , pe care forțele aeriene israeliene l-au ucis cu o rachetă Hellfire în aprilie 2004.

Zeci de membri ai Hamas şi Jihadului Islamic au fost ucişi

Liderul Hamas, Yahya Sinwar, a anunțat miercuri că aproape 80 membri ai Hamas şi Jihadului Islamic au fost ucişi în recentele atacuri aeriene ale Israelului în Fâşia Gaza.

Potrivit lui Sinwar, a cărui mişcare deţine controlul în Fâşia Gaza, Hamas a pierdut 57 de membri, iar Jihadul Islamic 22.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat