Lansator de rachete rusesc, pulverizat de o dronă-kamikaze ucraineană. Ce a urmat a fost spectaculos VIDEO

Lansator de rachete rusesc, pulverizat de o dronă-kamikaze ucraineană. Ce a urmat a fost spectaculos VIDEO

Lansatorul TOS-1A a fost lovit cu o dronă FPV, care transmite în timp real imagini celui care o manevrează.

Lansatorul TOS-1A a fost distrus de o dronă ucraineană FOTO Captură video

Lansatorul TOS-1A a fost distrus de o dronă ucraineană FOTO Captură video

Drona a urmărit vehiculul, apoi a fost prăbușită intenționat asupra lansatorului, provocând o explozie mare, a cărei intensitate a fost probabil amplificată de rachetele pregătite de lansare.

„Este una din cele mai frumoase explozii pe care le-am văzut în acest război”, a fost comentariul pe contul NoelReport de pe rețeaua X, cont specializat în informații privind războiul dintre Rusia și Ucraina.

Sistemele „Buratino”, din dotarea Rusiei, sunt considerate „aruncătoare grele de flăcări” și pot lansa rachete termobarice pe o distanță de până la 9 kilometri.

O bombă cu vid, sau o armă termobarică, este alcătuită dintr-un container care conține un gaz și două încărcături distincte. Ajuns în zona țintei, primul detonator eliberează gazul din container, care se împrăștie și pătrunde în adăposturile sau fortificațiile nesigilate complet.

A doua încărcătură „aprinde” apoi respectivul gaz și provoacă o uriașă minge de foc și o undă de șoc în urma căreia oxigenul din aerul înconjurător este „aspirat”. Pe lângă efectele directe ale undei de șoc, bombele termobarice provoacă rupturi ale organelor interne și asfixiere în cazul persoanelor care se află în raza de acțiune a exploziei”, potrivit digi24.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Adevărații șefi ai României, la ei e cheia...

2 O informație care dă de gândit...

3 VIDEO „Taci dracu' din gură, ești altă generație, nu vă suport” / Claudiu Bleonț și-a umilit fetița pe scenă

4 VIDEO Nicușor Dan a luat-o razna? Serie de gafe la dezbaterea de la TVR

5 Aceste lucruri se petrec în „curata” Germanie... La Amsterdam, unde abia poți respira pe anumite străzi din cauza „ierbii”, cum o fi?