Laos: Doi chinezi morți într-o explozie în centrul țării; Beijingul evocă un atentat

Laos: Doi chinezi morți într-o explozie în centrul țării; Beijingul evocă un atentat

Doi cetățeni chinezi au murit și un al treilea a fost rănit într-o explozie produsă duminică în Laos, a anunțat luni agenția de presă chineză Xinhua, care evocă un 'atentat', relatează AFP și Reuters. Deflagrația a avut loc în provincia laoțiană Xaysomboun. Una dintre victime a fost identificată ca fiind angajat al unei companii miniere chineze, cu sediul în provincia chineză Yunnan, care activează într-o regiune muntoasă din centrul Laosului.

Ambasada Chinei la Vientiane a confirmat incidentul și le-a cerut autorităților laoțiene să ia măsuri pentru protejarea cetățenilor chinezi. Persoana rănită a fost internată într-un spital din Vientiane.

În provincia Xaysomboun au mai avut loc sporadic violențe între forțe guvernamentale laoțiene și militanți de etnie hmong.

În ultimii ani, China și-a sporit considerabil investițiile în Laos, țară cu populație majoritar rurală.

Laos se confruntă cu problema munițiilor neexplodate rămase din timpul războiului din Vietnam. Aproximativ 50.000 de persoane au murit, după încheierea acestui conflict, din cauza unor explozii accidentale cauzate de aceste muniții.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...