Laura Codruța Kovesi, inclusă de Le Monde în „generația în ascensiune” a Europei

Laura Codruța Kovesi, inclusă de Le Monde în „generația în ascensiune” a Europei

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, Laura Codruța Kovesi (43 de ani), a fost inclusă vineri de cotidianul francez Le Monde, alături de liderul partidului ecologist GroenLinks din Olanda, Jesse Klaver (30 de ani), de premierul scoțian, Nicola Sturgeon (46 de ani), și de liderul principalului grup parlamentar din Parlamentul European, germanul Manfred Weber (44 de ani), printre personalitățile europene pe care ziarul pe numește "generația în ascensiune a Europei".

"Într-o țară în care lupta anticorupție este văzută în bună parte ca unul dintre bunurile dobândite de la aderarea la UE în 2007, acest magistrat de 43 de ani s-a bazat mereu, cu abilitate, pe principiile și organismele europene pentru a se ocupa de responsabilii politici locali, inclusiv cei mai puternici', scrie Le Monde despre Laura Codruța Kovesi .

Ziarul francez comentează despre Jesse Klaver "că are numai 30 de ani, dar este speranța stângii olandeze aflate în dificultate și a devenit repede o vedetă a scenei europene (...) El este întruchiparea adversarului puternicului curent populist din Olanda".

Pentru Nicola Sturgeon, "șefa Partidului Național Scoțian, prăpastia dintre Anglia, favorabilă Brexitului, și Scoția, care l-a respins cu 62%, constituie un argument puternic pentru a cere un nou referendum privind independența", noteză Le Monde.

"La 44 de ani, Manfred Weber (...) a pledat fără încetare (împreună cu cancelarul german, Angela Merkel) pentru punerea în aplicare a unui dispozitiv de repartizare a solicitanților de azil și încearcă supravegheze respectarea strictă a ortodoxiei bugetare", potrivit publicației franceze.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale