Laura Ștefan, un MODEL DE URMAT

Laura Ștefan, un MODEL DE URMAT

Laura Stefan, expert anticoruptie EFOR, singura reprezentanta din Estul Europei selectata de Eisenhower Fellowships si inclusa printre liderii globali care primesc in 2015 Titlul de Eisenhower Fellow.

Romanca Laura Stefan, expert anticoruptie in cadrul Expert Forum (EFOR), este singura persoana din Estul Europei care primeste anul acesta prestigiosul titlu de Eisenhower Fellow si, drept urmare, a fost invitata sa participe intr-unul dintre programele de leadership ale Fundatiei Eisenhower Fellowships, informeaza EFOR intr-un comunicat de presa. In urma unui proces de selectie extrem de competitiv la nivel global, Fundatia Eisenhower Fellowships a selectat-o pe Laura Stefan sa faca parte dintre cele 25 de femei remarcabile care s-au impus prin actiuni de leadership, in domeniul lor de activitate. Pe baza acestei selectii, ea a fost inclusa intr-un program intensiv de leadership si networking, care se va desfasura timp de sapte saptamani in Statele Unite ale Americii, incepand de luni, 5 octombrie 2015.

"Ii urez bun venit Laurei Stefan in reteaua celor peste 1.000 de lideri globali selectati de Eisenhower Fellowship in 60 de ani de existenta a organizatiei. Ca romanca, sunt mandra de candidatii din Romania, care an de an ne impresioneaza pe toti cei care suntem implicati in procesul de selectie”, a declarat Irina Anghel-Enescu, reprezentanta Europei in Consiliul Global al Retelei celor care detin titlul de Eisenhower Fellow.

In prezent, Laura Stefan este coordonator al proiectelor pentru promovarea statului de drept si a anticoruptiei pentru Expert Forum, precum si consultant pentru organizatii internationale cu programe in aceste domenii in Balcanii de Vest,
Moldova, Ucraina si Georgia. Laura Stefan este din 2012 membru in grupul de experti care ofera sprijin Comisiei Europene in elaborarea raportului anticoruptie privind statele membre ale Uniunii Europene.

In cadrul programului, Laura Stefan se va concentra pe consolidarea statului de drept, ca element esential in constructia solida a unei societati democratice si pe rolul Romaniei in actualul context regional. Construirea de legaturi cu ONG-urile americane interesate de evolutiile din Europa Centrala si de Est si explorarea rolului femeilor in politica reprezinta alte doua obiective ale programului sau. "Sunt onorata sa fac parte din acest program prestigios. Ma bucur ca voi avea ocazia sa discut cu personalitati americane extrem de implicate in domeniile mele de interes. SUA au fost permanent un sustinator al reformelor romanesti, in privinta sistemului judiciar si a luptei impotriva coruptiei. In contextul actual al politicii externe regionale, pozitia Romaniei este strans legata de cea a principalilor sai parteneri internationali si de cea a organizatiilor internationale, la care este parte", a declarat Laura Stefan.

Printre romanii care au dobandit in trecut Titlul de Eisenhower Fellow se numara Dan Pascariu, Monica Macovei, Irina Anghel-Enescu si, mai recent, jurnalistul Vlad Mixich si regizorul Tudor Giurgiu.

Despre Laura Stefan

Pe langa activitatea sa din cadrul Expert Forum, Laura Stefan activeaza si ca expert international pentru Comisia Europeana, UNDP, OECD si alte organizatii internationale, in domeniile reformei judiciare, anticoruptiei si spalarii banilor. In
anul 2011, Comisia Europeana a numit-o membru al grupului de experti care sprijina Comisia Europeana in elaborarea Raportului Anticoruptie privind statele membre UE. In perioada 2005-2007, a ocupat functia de director in cadrul Ministerului roman de Justitie, fiind responsabila de politicile anticoruptie. A elaborat si a pledat pentru adoptarea legislatiei anticoruptie, a contribuit la constructia institutionala a agentiilor publice competente sa combata acest flagel si a indeplinit functii de reprezentare in diferite organisme internationale. La inceputul acestui an, Laura Stefan a fost desemnata de catre Ambasada SUA castigatoare a premiului "Femeia curajoasa" a anului 2015.

Despre Fundatia Eisenhower Fellowships

Fundatia Eisenhower Fellowships este o organizatie non-profit si non-partizana, care isi propune sa dezvolte colaborarea internationala si leadership-ul prin dialog, schimb de informatii si de idei intre lideri din intreaga lume. Organizatia a fost infiintata in 1953, ca un omagiu adus fostului presedinte american Dwight D. Eisenhower si contributiei sale semnificative la nivel global, in calitate de om de stat si lider recunoscut international. Fundatia Eisenhower Fellowships este prezidata de fostul Secretar de Stat american, Generalul Colin Powell.

Despre EFOR

Expert Forum (EFOR) este un think tank din Bucureati, infiintat de experti cunoscuti in politici publice si reforma administratiei. Domeniile pe care le acopera includ: reforma justitiei, anticoruptie, reforma administratiei, descentralizare si finante publice, energie, transporturi, procese electorale si cetatenie activa. Expertii EFOR au fost implicati in cele mai importante evaluari ale reformelor institutionale in administratia publica si au analizat masinaria deciziilor de politici publice din ultimii ani atat in Romania, cat si in tarile vecine (in special, in Balcanii de Vest si Moldova), prin colaborari cu institutii precum: Comisia Europeana, Consiliul Europei, Banca Mondiala sau Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?