Lavrov a anunţat că renașterea lumii unipolare este scopul final al Occidentului

Lavrov a anunţat că renașterea lumii unipolare este scopul final al Occidentului

Potrivit șefului diplomaţiei ruse, Occidentul doreşte să pună în aplicare descurajarea oricărui competitor, acum este Rusia, apoi următoarea țintă poate fi China. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a anunţat că scopul final al Occidentului este renașterea lumii unipolare: Occidentul doreşte să pună în aplicare descurajarea oricărui concurent, acum acesta este Rusia, iar următoarea țintă ar putea fi China.

„Nu există niciun dubiu că una dintre regulile pe care doreşte să le instituie Occidentul este descurajarea oricărui competitor. În momentul de faţă, Rusia, China a fost anunţat a fi următorul sau poate că toate acestea vor avea loc în paralel, iar scopul acestei ordini mondiale bazate pe reguli nu este altceva decât renașterea unei lumi unipolare”, a spus el miercuri, în timpul unui discurs susţinut la Universitatea MGIMO.

Potrivit lui Lavrov, ceea ce se întâmplă astăzi în lume ”nu este nici pe departe doar despre Ucraina” este o încercare de a crea o nouă ordine mondială. ”Ceea ce se întâmplă astăzi în lume, în mod evident că nu este doar și nu este despre Ucraina, ci este vorba despre tentativa de a forma o nouă ordine mondială”, a subliniat el. În urmă cu mulți ani, în urmă cu zece ani, omologii noștri occidentali au început să înlocuiască termenul de ”drept internațional”, la care au apelat întotdeauna de-a lungul anilor de existență a ONU, în schimbul apelurilor de respectare a dreptului internațional, au început să le ceară tuturor să respecte ordinea mondială bazată pe reguli şi să respecte aceleași reguli. Nimeni nu formulează în faţa nimănui reguli, pentru că acestea nu există”, a declarat Lavrov.

Potrivit lui, pentru fiecare caz concret, astfel de reguli sunt scrise din nou, ”scrise într-un cerc restrâns de țări occidentale, care apoi îl prezintă ca fiind adevărul suprem și le cer tuturor să respecte aceste reguli”.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov s-a referit şi la suprimarea independenței Rusiei. Lavrov a spus că Ucraina a fost aleasă ca instrument de suprimare a independenței Rusiei. ‘Scopul a fost acela de a descuraja Rusia, precum de altfel şi de a descuraja orice alt stat care se comportă mai mult sau mai puțin independent pe arena mondială. În ceea ce privește politica NATO în direcţia Rusiei, Ucraina a fost aleasă ca instrument de suprimare a independenței Rusiei”, a spus Lavrov… „Să ne amintim ce a declarat analistul politic american Zbigniew Brzezinski despre cum ar fi Rusia cu o Ucraina prietenoasă în apropiere și ce s-ar întâmpla dacă Ucraina nu ar fi prietenoasă faţă de o Federația Rusă. Rusia, a spus el, nu ar mai fi o mare putere, dar una de dimensiuni medii – regională. Și pentru ca Ucraina să devină un instrument eficient de descurajare, a trebuit să devină ‘anti-Rusia’, după cum a declarat recent președintele nostru”, a adăugat el.

Ministrul a remarcat că, din acest motiv, în Ucraina a fost dezvoltat și încurajat neonazismul. ”S-au dat legi privind așa-numita decomunizare, glorificarea învingătorilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, unde [Roman] Șuhevici, [Stepan] Bandera și toți ceilalți colaboratori, după care Tribunalul de la Nürnberg încă plângea”, a subliniat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov./vdraguta/gpodea

Agenţia de presă TASS – 23 martie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...