Lavrov, despre discuția cu Blinken în marja G20: „Am discutat doar două teme, nimic mai mult”

Lavrov, despre discuția cu Blinken în marja G20: „Am discutat doar două teme, nimic mai mult”

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a oferit vineri unele detalii despre scurta discuţie pe care a avut-o cu secretarul american de stat Antony Blinken în marja reuniunii ministeriale a G20 desfăşurată pe 2 martie în India.

Serghei Lavrov FOTO EPA-EFE

„Am discutat doar despre aceste două teme, nimic mai mult”, a spus Lavrov într-un interviu acordat televiziunii publice ruse, referindu-se la securitatea strategică şi Ucraina.

Șeful diplomației rus a calificat drept „constructivă” și „civilizată” discuția purtată cu Blinken, transmite agenția de presă EFE, preluată de Agerpres .

Cu toate acestea, Lavrov a acuzat Statele Unite de faptul că ar fi rupt toate canalele de comunicare cu Rusia.

Potrivit Washingtonului, Blinken i-a cerut lui Lavrov ca Moscova să revină asupra „deciziei iresponsabile” de a-şi suspenda participarea la Tratatul Noul START, ultimul mare acord de dezarmare nucleară încă în vigoare între Rusia şi Statele Unite. De asemenea, șeful diplomației americane i-a transmis omologului său rus ca Moscova să înceteze războiul din Ucraina.

Conform Departamentului de Stat, o altă solicitare a fost eliberarea fostului puşcaş marin american Paul Whelan, încarcerat în Rusia încă din 2018 şi acuzat de spionaj.

Pe de altă parte, Lavrov a ținut să remarce în interviul acordat vineri că Occidentul are o abordare diferită faţă de protestele din Georgia şi cele din Republica Moldova.

„Opoziţia georgiană nu doar că este autorizată, dar este chiar obligată să facă tot ce vrea, în timp ce în (Republica, n. red.) Moldova protestele împotriva actualului guvern sunt condamnate. Pentru că în timp ce opoziţia georgiană reflectă interesele Occidentului, opoziţia din (Republica. n. red.) Moldova reflectă interese diferite şi interesele occidentale sunt reprezentate de guvern şi de preşedinte”, a spus ministrul rus, evitând să precizeze că partidul care ogranizează protestele de la Chișinău rostogolește propaganda Moscovei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”