Lavrov, întrebat de un jurnalist ucrainean ce a vândut  Rusia din ce a furat din război. Care a fost răspunsul ministrul rus de externe

Lavrov, întrebat de un jurnalist ucrainean ce a vândut  Rusia din ce a furat din război. Care a fost răspunsul ministrul rus de externe

Serghei Lavrov, care participa la o conferinţă de presă cu omologul său turc, Mevlut Cavusoglu, l-a rugat pe jurnalistul ucrainean să repete întrebarea pe care i-a adresat-o în timpul conferinţei de presă, oficialul rus fiind surprins şi puţin enervat de curiozitatea ziaristului.

„Voi (ucrainenii n.r.) sunteţi mereu preocupaţi de ce puteţi fura şi de unde să furaţi şi credeţi că toată lumea gândeşte aşa”. Rusia are „intenţii şi obiective clare" în Ucraina, vrând să „elibereze" poporul ucrainean de un „regim neonazist", a fost răspunsul lui Lavrov.

În plus, el a spus că Rusia nu a impus niciun obstacol în ceea ce priveşte transportul cerealelor: „Domnul Zelenski trebuie să dea ordin pentru ca porturile ucrainene să devină sigure".

Miniştrii de Externe turc şi rus s-au întâlnit miercuri la Ankara pentru a discuta despre restabilirea exporturilor de cereale din Ucraina.

Oficialul rus de rang înalt a specificat că ”operaţiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina decurge conform planului, iar negocierile de pace ar trebui să fie reluate înainte să existe vreo şansă de discuţii între preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina