Lavrov susţine că acordul privind reluarea exporturilor de cereale nu exclude atacurile asupra infrastructurii militare din Odesa

Lavrov susţine că acordul privind reluarea exporturilor de cereale nu exclude atacurile asupra infrastructurii militare din Odesa

Rachetele ruseşti au nimicit, sâmbătă, infrastructuri militare în portul Odesa . Liderul diplomaţiei ruse a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată în Congo, că nu există nimic în acordul privind cerealele semnat de Rusia care să oprească atacurile asupra infrastructurii militare din Ucraina.

„Dacă vorbim despre episodul care a avut loc la Odesa, nu există nimic în obligaţiile pe care Rusia şi le-a asumat – inclusiv în cadrul acordurilor semnate pe 22 iulie la Istanbul – care să ne interzică să continuăm operaţiunea militară specială, să distrugem infrastructura militară şi alte obiective militare”, a afirmat Lavrov în faţa jurnaliştilor, conform CNN .

Ministrul rus de Externe a reluat declaraţiile Moscovei, conform cărora armata Federaţiei Ruse a atacat exclusiv ţinte militare.

„În ceea ce priveşte ţintele acestor lovituri de înaltă precizie, acestea sunt situate într-o parte separată a portului Odesa, în aşa-numita parte militară a portului Odesa”, a spus el. „Aceste ţinte au fost o barcă de luptă a forţelor navale ale Ucrainei şi depozitul de muniţii, unde au fost livrate recent rachetele anti-navă Harpoon. Acestea au fost aduse acolo pentru a reprezenta o ameninţare pentru Flota rusă din Marea Neagră”, a afirmat liderul diplomaţiei ruse.

„Experţii au confirmat, de asemenea, că terminalul de cereale al portului Odesa este situat la o distanţă considerabilă de unitatea militară, nu există obstacole pentru ca cerealele să fie livrate clienţilor în conformitate cu acordurile semnate la Istanbul, nu noi le-am creat”, a mai adăugat Lavrov.

Ministrul rus de Externe vizitează mai multe ţări africane pentru a încerca să câştige sprijin pentru invazia Rusiei în Ucraina. Poporul african a fost cele mai afectat de restricţiile asupra exporturilor de cereale ucrainene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”