Lavrov: Ultimaturile şi ameninţările la adresa Rusiei sunt contraproductive

Lavrov: Ultimaturile şi ameninţările la adresa Rusiei sunt contraproductive

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a considerat joi contraproductive ameninţările occidentale la adresa ţării sale, acuzată că pregăteşte o operaţiune militară împotriva Ucrainei, în apropierea căreia a masat peste 100.000 de soldaţi, transmite AFP.

'Abordări ideologizate, ultimatumuri şi ameninţări nu duc la nimic', a declarat Lavrov la începutul întrevederii sale la Moscova cu şefa diplomaţiei britanice, Liz Truss, regretând că 'mulţi dintre colegii noştri occidentali au pur şi simplu o pasiune pentru această formă (de comunicare)'.

Dacă Londra doreşte o ameliorare a relaţiilor cu Moscova, 'noi vom răspunde, desigur, în acelaşi mod, pentru că nu putem fi mulţumiţi de relaţiile noastre, care sunt la cel mai scăzut nivel', a mai spus Lavrov.

Însă 'nu putem normaliza relaţiile decât printr-un dialog bazat pe respect reciproc şi de pe picior de egalitate (...) pentru a găsi soluţii reciproc acceptabile', a subliniat ministrul rus.

La rândul său, Liz Truss a precizat că a venit la Moscova pentru a 'îndemna Rusia să ia calea diplomaţiei'. 'Un război în Ucraina ar fi un dezastru pentru popoarele rus şi ucrainean şi pentru securitatea europeană', a subliniat ea.

'Există o cale alternativă, o cale diplomatică ce permite evitarea conflictelor şi vărsarea de sânge', a adăugat ministrul britanic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?