Lazăr despre înregistrările lui Ghiță: Sunt prezentate tendențios, sugerându-ne ce ar trebui să facem

Lazăr despre înregistrările lui Ghiță: Sunt prezentate tendențios, sugerându-ne ce ar trebui să facem

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, vineri, că informațiile din înregistrările în care apare fostul deputat Sebastian Ghiță sunt prezentate într-o manieră "tendențioasă" și "într-o anume formă", sugerând astfel procurorilor cum ar trebui desfășurată ancheta în acest caz.

"Pe rolul Secției de urmărire penală există un dosar care a fost înregistrat în urmă cu câteva zile, în care se fac investigații în legătură cu afirmațiile care au apărut în înregistrările care au alertat într-un fel opinia publică și care cred că sunt prezentate într-o manieră destul de tendențioasă, după cum am remarcat. Sunt prezentate într-o anume formă, sugerându-ne deja ce ar trebui să facem. Cercetările trebuie să fie obiective. Trebuie audiate persoanele care sunt invocate în cazul acesta, trebuie ridicate acele înregistrări, documentele despre care se vehiculează", a declarat procurorul general, la finalul ședinței CSM.

Augustin Lazăr a evitat să spună dacă Laura Codruța Kovesi va fi chemată la audieri în acest dosar.

Potrivit unor surse judiciare, Sebastian Ghiță va fi citat de procurorii Parchetului General în dosarul deschis după apariția înregistrărilor prezentate de acesta la un post de televiziune. De asemenea, procurorii vor emite citații pentru persoanele implicate în acest caz.

În plus, toate înregistrările ar urma să fie conexate în același dosar instrumentat de Parchetul General.

Pe 4 ianuarie, Parchetul General a anunțat că a deschis un dosar penal ca urmare a informațiilor făcute publice prin materialul difuzat pe postul România TV și în care este redat un dialog între fostul președinte Traian Băsescu și o altă persoană privind cauze judiciare.

Sebastian Ghiță a prezentat, marți, la România TV, o înregistrare audio care conține un dialog ce ar fi purtat de Băsescu cu un interlocutor , fostul președinte afirmând că ar avea înregistrări cu Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și Camelia Bogdan.

Potrivit înregistrării prezentate de Ghiță, cel care ar fi Traian Băsescu vorbește despre "stat mafiot" și declară, răspunzând unei întrebări privind dosarul Voiculescu: "Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnare, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea: Mâine îl luăm pe Mustață și intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau: Am vorbit cu Bogdan și a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece. Pe urmă trage concluziile Coldea, știi. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii. (...) Camelia Bogdan (...) a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de un an este schimbat și la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te știu cine ești!".

Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, miercuri, că înregistrările prezentate de Sebastian Ghiță sunt reale, dar editate de autor , fapt care creează unele confuzii, adăugând că nu s-a întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan și nici nu a discutat cu aceasta despre dosarul lui Dan Voiculescu.

Băsescu a scris pe Facebook că înregistrările au fost făcute în cadrul unor discuții private în ultimele luni ale anului trecut.

"Autorul a procedat la editarea înregistrărilor, ceea ce este de natură a crea unele confuzii", a subliniat fostul șef al statului.

El a precizat că nu s-a întâlnit "niciodată" cu judecătoarea Camelia Bogdan și nici nu a discutat cu aceasta despre dosarul Voiculescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante