Lazăr, despre presupuși ofițeri acoperiți în justiție: Este o legendă vehiculată într-o manieră sistematic

Lazăr, despre presupuși ofițeri acoperiți în justiție: Este o legendă vehiculată într-o manieră sistematic

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a precizat, joi, în legătură cu afirmațiile că ar exista ofițeri acoperiți în sistemul judiciar din România, că "este o legendă vehiculată într-o manieră sistematic" care ar face parte din acțiunea sistematică de lezare a autorității judecătorești.

"Este, din păcate, o legendă vehiculată într-o manieră sistematic, dar aș dori să vă precizez să fie mai clar, penibil de sistematic și de interesat și este o legendă care face parte din acțiunea sistematică de lezare a autorității judecătorești și de afectare a independenței justiției. Nu există și mai ales așa cum s-ar spune dacă ar fi cineva", a precizat Augustin Lazăr, la CSM, întrebat despre existența ofițerilor acoperiți în sistemul judiciar.

În acest sens, el a susținut că, încă din 2004, magistrații dau declarații în care arată că 'nu fac parte din structuri'.

"Noi de ani de zile, din 2004, dăm declarații, magistrați dau declarații în fiecare an că nu fac parte din structuri (...), sunt cunoscute public. Credeți că un om rațional poate să dea astfel de declarații, să desfășoare activitate sub acoperire, în condițiile în care comite o faptă sistematică, o infracțiune, ar fi un fals în declarații. Așa ceva este într-o minte bolnavă a a cuiva care vrea să exploateze această marotă pentru a o plimba și pentru a decredibiliza magistratura", a menționat Lazăr.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

2 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Cam are dreptate omul ăsta în ce spune...

5 Uite un articol care merită citit!