Lazăr despre sesizarea CCR pe Legile Justiției: Este una dintre ideile noastre

Lazăr despre sesizarea CCR pe Legile Justiției: Este una dintre ideile noastre

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat marți că Ministerul Public face o analiză a modificărilor aduse în Parlament Legilor Justiției pentru a vedea care sunt instrumentele juridice prin care va acționa, precizând că una dintre idei este sesizarea Curții Constituționale.

Prezent marți în Parlament la ședința comisiilor juridice, Lazăr a fost întrebat de jurnaliști care este poziția sa în legătură cu modificările la Legile Justiției.

"Este o situație sensibilă, pe care noi o analizăm pentru a vedea care sunt instrumentele juridice prin care vom acționa mai departe în zilele care urmează. Noi facem chiar acum o analiză și în zilele imediat următoare o să vedeți un comunicat de presă ce am făcut noi. (...) Eu am precizat de multe ori, dacă cineva dorește să modifice Legile Justiției nu trebuie să o facă nici la o comisie specială și nici într-o procedură de urgență, fiindcă noi avem nevoie de legi în care să aibă încredere toți românii. Avem nevoie de o Justiție care să fie bine conturată, o Justiție europeană și nu una în care să nu aibă încredere. Este o analiză în curs și vom prezenta instrumentele juridice prin care se pot verifica aceste texte de lege", a spus procurorul general.

Întrebat dacă printre instrumentele avute în vedere este și sesizarea Curții Constituționale, Lazăr a răspuns: "Este una dintre ideile noastre".

AGERPRES/(A — autor: Eusebi Manolache, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina