Lazăr despre valoarea măsurilor asigurătorii din 2011 față de 2015: Există o creștere de circa 400%

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, joi, că există o creștere semnificativă, de circa 400%, privind valoarea măsurilor asigurătorii dispuse în 2011 față de anul 2015.

 

El a precizat că procurorii au dispus în mod continuu măsuri asigurătorii menite să contribuie eficient la recuperarea prejudiciilor săvârșite prin infracțiuni, îndeplinind toate cerințele legale pentru valorificarea bunurilor respective.

"Analizând datele statistice ale Ministerului Public incluzând DNA și DIICOT se observă o creștere importantă a atât a totalului prejudiciilor produse prin faptele inculpaților trimiși în judecată, cât și a valorii măsurilor asigurătorii dispuse de procurori. Astfel, dacă în 2011 totalul prejudiciilor produse de inculpați a fost de circa două miliarde de lei, în 2015 această valoare a ajuns la circa 10 miliarde de lei. Dacă folosim aceeași perioadă de comparație 2011 — 2015, valoarea măsurilor asiguratorii a crescut la fel de spectaculos de la circa un miliard la circa 12 miliarde de lei în 2015. Comparând doar creșterea valorii măsurilor asiguratorii, observăm că există o creștere semnificativă de circa 400%", a afirmat Lazăr.

El a participat la deschiderea celei de-a VI-a Conferințe Pan-Europene a Oficiilor Naționale de Recuperare a Creanțelor din Uniunea Europeană, organizată la București de Comisia Europeană în cooperare cu Ministerul Justiției și Agenția Națională pentru Administrarea Bunurilor Indisponibilizate.

Șeful Ministerului Public a spus că toate aceste creșteri demonstrează cu claritate interesul deosebit al procurorilor pentru activitatea de recuperare a bunurilor, precum și intensificarea cooperării în acest domeniu.

AGERPRES/(A — autor: Mădălina Cochinescu Verman, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…