Lazio – CFR Cluj, deprimant în Conference League: Campioana rămâne cu niște iluzii și cam atât

Lazio – CFR Cluj, deprimant în Conference League: Campioana rămâne cu niște iluzii și cam atât

Dacă în România, calificarea CFR-ului în primăvara europeană, în a treia competiție continentală intercluburi, a fost privită ca o performanță colosală, în schimb, în Italia, campioana europeană en-titre, țară obișnuită cu aerul tare al Ligii Campionilor, un meci din Conference League, fie și din play-off-ul optimilor, nu prea entuziasmează pe nimeni.

Ciro Immobile, un gol în cele 61 de minute în care a fost pe teren contra CFR-ului.

De fapt, o singură statistică vorbește de la sine despre cum au privit suporterii lui Lazio această confruntare cu CFR Cluj: doar 10.000 de spectatori au venit, joi seară, pe impunătorul stadion „Olimpico“, cu o capacitate de 68.000 de locuri.

Așadar, în această atmosferă dezolantă, în fața unor tribune goale, campioana României a avut de îndeplinit o misiune aproape imposibilă și anume obținerea unui scor bun, în vederea returului, care să-i păstreze șansele de calificare, în optimi. Din păcate, încă din primele minute, a fost evident că există o diferență mare de clasă între cele două garnituri aflate pe teren.

Simone Scuffet, portar CFR Cluj

Simone Scuffet, portar CFR Cluj

Minutul 9 a adus și prima ocazie monumentală pentru Lazio. După un atac prelungit al italienilor, Hysaj a centrat în careu, Muhar a sărit pe sub minge, iar Milinković-Savić a avut o ocazie uriașă, doar intervenția senzațională a lui Scuffet, cu piciorul, păstrând scorul 0-0.

Șase minute mai târziu, s-a produs faza care ne-a scos, brusc, din depresia fotbalistică, văzând cum CFR e înghesuită în propriul careu de Lazio. Kosovarul Krasniqi, ajutat și de niște devieri norocoase, a trecut ca prin brânză printre jucătorii adverși și, înainte de a intra în careu, a fost doborât prin fault de spaniolul Patric. Imediat, arbitrul englez, Craig Pawson (43 de ani), a scos „roșu“ din buzunar, considerând că jucătorul lazial a faultat din postura de ultim apărător. Atât reluările, cât și analiza VAR au confirmat decizia centralului, iar CFR a primit o gură de oxigen, având de înfruntat un adversar rămas în zece oameni, timp de 75 de minute.

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Din păcate, realitatea din teren ne-a arătat că fotbalul românesc e atât de departe de standardele occidentale, încât campioana Superligii e dominată și când are un om în plus! Într-adevăr, în zece, Lazio a mai scăzut din intensitatea atacurilor, dar tot s-a jucat într-o singură direcție, spre buturile apărate de Scuffet. Unde au curs loviturile de la colț și centrările în careu, ce-i drept, fără să creeze panică sau ocazii mari de gol.

Și când părea că CFR va intra cu 0-0 în vestiar, a venit lovitura liberă din minutul 45+4. Fază la care apărarea ardelenilor a fost desfăcută, cu lejeritate, de pasa lui Felipe Anderson. Brazilianul l-a servit excelent pe Immobile, iar acesta l-a executat spectaculos pe Scuffet. La pauză, Lazio a condus, per ansamblu, meritat, cu 1-0.

Mario Camora, căpitan CFR Cluj

Mario Camora, căpitan CFR Cluj

Camora, intervenție salvatoare la ocazia reprizei a doua

După pauză, timp de vreo zece minute, probabil, trezită și de discursul lui Dan Petrescu, CFR și-a adus aminte că, totuși, are un om în plus. Drept urmare, au fost niște cornere la poarta lui Luís Maximiano, însă, în continuare, nicio ocazie reală pentru campioana României. Care a avut noroc cu carul, în minutul 65, când Camora a respins de pe linia porții, după un corner al italienilor.

Până la final, CFR s-a predat cuminte, ca o echipă mică, mulțumită cu înfrângerea la limită. Formația din Gruia a părăsit „Olimpico“ fără să fi avut nici măcar o ocazie de gol! Aparent, după 0-1 în tur, orice echipă poate spera la calificare, având returul acasă, așa cum e și cazul CFR-ului. Doar că, la ce a arătat CFR joi seară, în loc de speranțe la o calificare mare, după manșa secundă (joi, 23 februarie, ora 19.45, Pro Arena), mai degrabă, vorbim despre niște iluzii. Dar cum în fotbal s-au mai văzut miracole, și trupa pregătită de Dan Petrescu are dreptul de a visa frumos încă o săptămână.

Lazio Roma - CFR Cluj 1-0 (1-0)

A marcat: Ciro Immobile (45+4).

Roma, Stadio Olimpico

Europa Conference League, play-off pentru optimi (tur)

Au evoluat echipele:

Lazio: 1. Luis Maximiano - 29. Manuel Lazzari, 15, Nicolo Casale, 4. Patric, 23. Elseid Hysaj (77. Adam Marusic, 61) - 21. Sergej Milinkovic-Savic, 6. Marcos Antonio (34. Mario Gila, 18), 5. Matias Vecino - 7. Felipe Anderson (11. Matteo Cancellieri, 82), 17. Ciro Immobile (căpitan; 9. Pedro Rodriguez, 61), 20. Mattia Zaccagni. Antrenor: Maurizio Sarri.

Rezerve neutilizate: 61. Federico Magro, 94. Ivan Provedel - 3. Luca Pellegrini, 10. Luis Alberto, 32. Danilo Cataldi, 50. Marco Bertini, 88. Toma Basic.

CFR Cluj: 1. Simone Scuffet - 4. Cristian Manea, 44. Yuri, 3. Andrei Burcă, 45. Mario Camora (căpitan) - 10. Ciprian Deac (11. Claudiu Petrila, 46), 21. Bismarck Adjei-Boateng (40. Lovro Cvek, 46), 73. Karlo Muhar (28. Ovidiu Hoban, 61), 7. Ermal Krasniqi - 15. Emmanuel Yeboah (32. Rangelo Janga, 82), 30. Daniel Bîrligea (9. Cephas Malele, 61). Antrenor: Dan Petrescu.

Rezerve neutilizate: 34. Cristian Bălgrădean - 6. Jean-Claude Billong, 25. Bogdan Ţîru, 33. Denis Kolinger, 37. Mihai Bordeianu, 47. Christopher Braun, 82. Alin Fica.

Arbitru: Craig Pawson; arbitri asistenţi: Lee Betts, Ian Hussin; al patrulea oficial: Robert Jones (toţi din Anglia)

Arbitru video: Jarred Gavan Gillett (Australia); arbitru asistent video: Constantine Hatzidakis (Anglia)

Cartonaşe galbene: Zaccagni (39), Boateng (41), Milinkovic-Savic (44), Yuri (45+3), Hysaj (49), Hoban (79).

Cartonaş roşu: Patric (15).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale