Le-a refuzat un penalty Istvan Kovacs "cormoranilor"? Reacția lui Ion Crăciunescu și cum a comentat presa internațională

Le-a refuzat un penalty Istvan Kovacs "cormoranilor"? Reacția lui Ion Crăciunescu și cum a comentat presa internațională

Arbitrul Istvan Kovacs a fost delegat la partida dintre Liverpool și Real Madrid, din optimile Ligii Campionilor. A fost un meci spectaculos în care arbitrul român a luat o decizie la limită în care nu a acordat penalty pentru Liverpool într-un moment cheie al jocului.

FOTO Getty Images

Seară spectaculoasă în Liga Campionilor cu arbitrul internațional Istvan Kovacs în centrul atenției după o decizie controversată în care le-ar fi refuzat un penalty englezilor de la Liverpool.

În minutul 53 a avut loc o fază controversată comentată de presa internațională după ce Alexander Arnold a centrat în careu pentru Darwin Nunez, iar atacantul uruguayan a căzut pe gazon acuzând un fault din partea lui Dani Carvajal.

La reluare s-a văzut cum Dani Carvajal a pus ușor mâna pe Darwin Nunez pe care l-a împins, însă Kovacs a lăsat jocul să continue fără ca VAR-ul să intervină. Era un moment crucial al jocului pentru cormorani care se vedeau conduși pe tabelă de Real Madrid după ce în prima repriză ei au condus jocul cu scorul de 2-0.

Ion Crăciunescu, verdict dur pentru Kovacs

Fostul arbitru internațional, Ion Crăciunescu, a declarat după meci că este penalty clar în favoarea englezilor, la intervenția lui Dani Carvajal.

„E împingere cu o mână. Împingerea aceea e fault oriunde. E penalty, îmi pare rău pentru Kovacs! Dacă nici asta nu e împingere, atunci ar trebui scoasă din legile jocului”, a spus Ion Crăciunescu, contactat de Gazeta Sporturilor .

Un specialist în arbitraj este de acord cu decizia lui Kovacs

Specialistul în arbitraj Pavel Fernandez a declarat pentru Marca că decizia arbitrului român a fost corectă.

„Carvajal pune mâna pe atacantul urguayan, dar nu-l împinge. Arbitrul român are dreptate”, a afirmat Pavel Fernandez.

Reacția presei internaționale

„N-a fost nici măcar o verificare VAR la faza în care Dani Carvajal îl împinge clar pe Nunez. Liverpool avea argument să ceară penalty. Nici măcar verificare VAR”, notează britanicii de la Daily Mail.

"Nunez cere un penalty, considerând că a fost împins de Carvajal. Nu s-a întâmplat nimic, spune arbitrul. Ar fi fost un penalty foarte ușor acordat", notează The Independent.

"Nunez este împins destul de ușor din spate de Carvajal și este dezechilibrat. Liverpool vrea penalty. Istvan Kovacs nu este de acord și nu se verifică la VAR. Hmm, aș vrea să revăd această fază", au reacționat cei de la The Guardian.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /