Lech Walesa îi cere lui Donald Trump ca SUA să redevină 'imperiul binelui'

Lech Walesa îi cere lui Donald Trump ca SUA să redevină 'imperiul binelui'

Preşedintele american Donald Trump ar trebui să se concentreze pe restabilirea leadershipului moral al Statelor Unite pentru ca acestea să redevină ''imperiul binelui'', a opinat miercuri fostul preşedinte al Poloniei şi fostul lider al sindicatului polonez Solidaritatea, Lech Walesa, cu trei zile înaintea unei vizite a liderului de la Casa Albă la Varşovia, transmite AFP.

Donald Trump este aşteptat duminică la Varşovia pentru a participa la marcarea a 80 de ani de la începerea celui de-al Doilea Război Mondial, ce a debutat la 1 septembrie 1939 printr-un atac al Germaniei naziste contra Poloniei.

''Preşedinte Trump, vă cer să recuceriţi poziţia de lider mondial pentru SUA'', a spus Walesa (75 de ani), primul lider al sindicatului Solidaritatea şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, într-un interviu publicat de cotidianul polonez Rzeczpospolita.

''Lumea are nevoie de leadershipul SUA, leadership moral şi politic, nu doar economic şi militar'', a continuat el.

Sub conducerea lui Walesa, sindicatul Solidaritatea s-a transformat într-o amplă mişcare socială care a accelerat căderea regimului comunist din Polonia în 1989. În anul următor, Lech Walesa a câştigat primele alegeri prezidenţiale libere după 1945 din Polonia.

Aflat în relaţii glaciale cu guvernul conservator polonez, Walesa a anunţat că nu va participa la ceremoniile aniversare organizate duminică la Varşovia.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

4 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

5 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…