Lefurile șefilor Curții de Conturi, de mii de euro și în ultimul an

Lefurile șefilor Curții de Conturi, de mii de euro și în ultimul an

Conducerea Curții de Conturi, unde sunt și foști politicieni, are venituri consistente, cu mult peste indemnizația primită de șeful statului, cel care conform legii salarizării ar fi trebuit să fie cel mai bine plătit bugetar.

Niculae Bădălău deține o funcție de vicepreședinte la Curtea de Conturi FOTO Inquam Photos

Mihai Busuioc este președintele Curții de Conturi din 2017, din epoca Dragnea. Mandatul său este de 9 ani. În anul fiscal anterior, lui Busuioc i-au intrat în conturi 335.832 de lei. Practic, leafa lunară medie a șefului Curții de Conturi a fost de aproximativ 28.000 de lei (5.700 de euro). În schimb, șeful statului a avut anul trecut un venit lunar de aproximativ 15.000 de lei.

Ilie Sârbu, vicepreședinte al Curții de Conturi și timp de trei mandate parlamentar, a avut venituri asemănătoare din salariu. Mai precis, 320.657 de lei i-au intrat în conturi, ceea ce înseamnă o medie lunară de 26.700 de lei (5.450 de euro). Însă Sârbu și-a rotunjit veniturile cu încă 68.364 de lei, bani din pensie. Pensia clasică, pentru că din februarie nu a mai beneficiat de cea specială, de fost parlamentar.

Vasile Nicula, celălalt vicepreședinte al Curții de Conturi, a încasat și el în 2021 suma de 324.156. Prin urmare o medie lunară de 27.000 de lei (5.500 de euro).

Lucian Vlădescu, șeful Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi, a avut venituri de 324.156 de lei. Media lunară a veniturilor a fost de 27.000 de lei. Structura pe care o conduce este și cea care va verifica modul în care vor fi cheltuiți banii din PNRR.

Filiera politică

Florin Tunaru, vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi, a avut venituri de 321.240 de lei în 2021. Media lunară a salariului este de circa 26.800 de lei lunar. Tunaru a fost timp de peste un deceniu apropiat de Liviu Dragnea, fiind de origine din Teleorman. De altfel, și în prezent soția acestuia lucrează la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alexandria, instituție de care se leagă condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive.

Celălalt vicepreședinte al Autorității de Audit este Niculae Bădălău, fost greu al PSD din Muntenia. 317.741 de lei este suma încasată de Bădălău de la Curtea de Conturi, adică o medie lunară de 26.500 de lei. Fostul lider al PSD Giurgiu a ajuns la Curtea de Conturi după ce a fost funcționată legea de organizare a instituției, astfel încât să fie acceptați și cei cu studii de inginerie, pentru că nu corespundea cerințelor pentru o asemenea poziție în stat. Acest lucru s-a petrecut în 2020, după ce în 2017 Liviu Dragnea a refuzat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…