Legea marţială impusă de Putin arată că ucrainenii nu doresc să se alăture Rusiei, afirmă Washingtonul

Legea marţială impusă de Putin arată că ucrainenii nu doresc să se alăture Rusiei, afirmă Washingtonul

Purtătorul de cuvânt al diplomației americane, Ned Price, a afirmat că instaurarea legii marțiale în teritoriile anexate de Rusia pe teritoriul ucrainean arată că cetățenii ucraineni nu sunt de acord să se alăture Rusiei.

Legea marţială impusă de Putin arată că ucrainenii nu doresc să se alăture Rusiei, afirmă Washington

"Preşedintele Putin a anexat aceste regiuni spunând că există persoane în acele regiuni care căutau cu disperare să fugă din statul ucrainean încât doreau să se alăture Rusiei. În prezent, Putin dezvăluie această minciună instaurând legea marţială", a spus Ned Price, potrivit Agerpres.

Președintele rus Vladimir Putin a decretat, miercuri, legea marțială în zonele ucrainene anexate luna trecută. El și-a justificat acțiunea prin faptul că responsabilii de la Kiev refuză să negocieze cu Rusia și că "bombardează" civilii în zonele aflate sub ocupație rusă.

''Ei trimit grupuri de sabotori pe teritoriul nostru'', a mai spus preşedintele rus.

Putin a mai decretat o "mobilizare economică" în mai multe regiuni învecinate cu Ucraina, printre care se numără și Crimeea, regiune anexată în 2014.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”