Legenda trădătoare a fotbalului ucrainean ar fi încercat să obțină cetățenia română cu documente false

Legenda trădătoare a fotbalului ucrainean ar fi încercat să obțină cetățenia română cu documente false

Fostul căpitan al echipei naționale de fotbal a Ucrainei, Anatoli Timoșciuk, care s-a mutat de mult timp în Rusia, a încercat să obțină un pașaport românesc. Timoșciuk, spune presa din Ucraina, ar fi prezentat documente false.

Anatoli Timoșciuk FOTO Profimedia

În ianuarie 2023, legenda fotbalului ucrainean a fost supusă unor sancțiuni valabile pentru 10 ani. Astfel, i s-a interzis să intre în Ucraina,a fost deposedat de toate premiile acordate de statul ucrainean, toate activele sale au fost blocate, notează TSN .

Jurnaliștii ucraineni scriu că Timoșciuk ar fi căutat modalități de a ieși din sancțiunile Ucrainei. TSN a primit documente din mai multe surse care indicau că fostul căpitan al echipei naționale, considerat agent FSB, încearcă să obțină cetățenia română.

„În ceea ce-l privește, interdicția de intrare în Ucraina, pe pașaport românesc nu ar mai fi valabilă. Este o interdicție pentru un cetățean al Ucrainei, dar nu și pentru un cetățean al României. Acesta este un truc", spune fostul asistent personal Vitaly Iurcenko.

Oficiul Român pentru Imigrări ar fi primit mai multe documente din partea lui Timoșciuk . Și conform acestor documente, Volynian Timoșciuk se declară a fi bucovinean. Mai exact, el susține că bunica sa s-a născut în 1929 pe teritoriul României.

„Păi, ce fel de români, ce ești? Are o bunică care locuiește într-un apartament deasupra părinților lui Tolik. Înainte de asta, am locuit în Novovolynsk, pentru că bunicul meu era miner. Toată lumea este din Volyn", spune fosta soție a fotbalistului, Nadezhda Tymoșciuk.

Ea adaugă că fostul fotbalist nu are rude din Bucovina. Mai mult, în urmă cu zece ani, când căutau motive pentru a-și face un permis de ședere în Uniunea Europeană, Timoșchuk și-a găsit rude în Belarus și Polonia, fără nicio legătură cu România.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia