Legendarul pilot de raliuri Ken Block a murit într-un accident de snowmobil VIDEO

Legendarul pilot de raliuri Ken Block a murit într-un accident de snowmobil VIDEO

Pilotul de raliuri Ken Block, cofondator al Hoonigan și DC Shoes, care a revoluționat marketingul sporturilor de acțiune și filmările din domeniul sporturilor cu motor, a murit luni într-un accident de snowmobil în apropierea casei sale din Utah. El avea 55 de ani, scrie espn.com .

Pilotul de raliuri Ken Block FOTO Profimedia

Hoonigan Industries a confirmat moartea lui Block într-o declarație postată pe canalele sale de socializare.

„Cu cele mai profunde regrete putem confirma că Ken Block a decedat astăzi într-un accident de snowmobil", se arată în declarație. „Ken a fost un vizionar, un pionier și o icoană. Și, cel mai important, un tată și un soț. Ne va fi incredibil de dor de el".

La numai cinci ani după ce s-a urcat la volanul unei mașini de raliu, a devenit o amenințare pe podium la World Rally și Rally America și a fost de cinci ori medaliat la X Games în RallyCross.

În 2008, Block a postat pe YouTube primul din cele 10 videoclipuri Gymkhana, în care apărea conducând cascadorii, făcând drifturi și interacționând creativ cu mediul înconjurător. Un an mai târziu avea peste un miliard de vizualizări, iar canalul său de YouTube Hoonigan a devenit cel mai popular din istoria sporturilor cu motor.

„Ken a fost o legendă în capacitatea sa de a prelua o viziune și de a o transforma în realitate. A creat o industrie", a declarat Steve Arpin, coechipierul lui Block în seria Nitro RallyCross, pentru ESPN.

„Dar dacă ai fi destul de norocos să-l cunoști, acolo au apărut cele mai bune părți ale lui Ken. El și-a tratat prietenii ca pe aur și ar crea oportunități pentru oricine ar fi vrut să lucreze. Era tot ce are nevoie lumea aceasta și doar s-a întâmplat să facă o mulțime de lucruri foarte grozave în paralel.”.

Pasionat de sporturi de acțiune, Block a fost un ambasador al industriei și un familist care, în 2022, a concurat în Campionatul Asociației Americane de Raliuri alături de soția sa, Lucy, și de fiica lor de 16 ani, Lia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?