Legi austriece ciudate despre care românii trebuie să știe. Ce amendă riscă cei care rămân fără benzină

Legi austriece ciudate despre care românii trebuie să știe. Ce amendă riscă cei care rămân fără benzină

Austriecii sunt faimoși pentru dragostea lor pentru reguli și ordine, deși câteva dintre legi par destul de stranii. Dacă dai de mâncare la porumbei sau te săruți într-un mijloc de transport vei risca o amendă destul de mare.

FOTO Shutterstock

Polițiștii fără radar

Conform legislației austriece valabile, polițiștii pot stabili dacă o mașină depășește viteza cu ochiul liber – și pot percepe amenzi în consecință. Legea austriacă prevede că poliția are un „ochi oficial instruit”, care le permite să detecteze viteze care depășesc 30 km/h și să aplice pedepse, potrivit ziarulromânesc.ro.

Este interzis să hrănești porumbei

Hrănirea porumbeilor este ilegală în Viena – oricine este prins riscând o amendă de 36 de euro. Cu toate acestea, o privire mai atentă asupra legii dezvăluie că amenda va fi aplicată doar în funcție de ceea ce este în meniul porumbeilor. Regulile sunt în vigoare în principal pentru a reduce populația de porumbei din oraș, dar și, din perspectiva bunăstării animalelor.

Astfel, în Austria vei avea voie să le dai porumbeilor firmituri de pâine, dar este interzis să le dai semințe de păsări. Hrană pentru oameni, cum ar fi pâine și produse de patiserie le fac rău zburătoarelor, iar autoritățile austriece își doresc să diminueze populația de porumbei.

Este interzis să ții legate animalele

În Austria, este ilegal să restricționezi mișcarea animalelor până la punctul în care acestea simt durere, suferință sau frică. Aceasta înseamnă că nu aii voie să îți ții câinele legat sau înlănțuit, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp.

Ești obligat să anunți autoritățile dacă ai varicelă

În timp ce vaccinarea a ajutat la reducerea prevalenței sale, varicela rămâne o boală extrem de infecțioasă. De aceea trebuie să anunţi dacă vă iești infectat. În statele Vorarlberg, Tirol și Salzburg, oricine are varicela este obligat legal să spună autorităților sanitare.

Plafonul prețului la caise

O altă regulă ciudată este „plafonul prețului caisei”. Conform legii , nu aveți voie să percepeți mai mult de un anumit preț pentru caise. Există, de asemenea, un plafon de preț similar pentru fructele uscate.

Este interzis să te săruți în tren

Nu este tocmai o lege, dar ți se interzice să te săruți în tren dacă provoacă deranj celorlalţi. Legile interzic, de asemenea, să mănânci ceva prea mirositor în mijloacele de transport.

Este ilegal să rămâi fără benzină pe autostradă

Potrivit sancțiunii 46, este ilegal să rămâi fără benzină pe autostradă și poți fi sancţionat pentru că ai condus cu „rezerve de combustibil în mod evident insuficiente”.

Cu toate acestea, autorităților le este foarte greu să demonstreze că ai făcut acest lucru cu bună știință sau din neglijență.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale