Leguma care va dezaburi rapid parbrizul mașinii în lunile de iarnă. Se găsește la orice tarabă

Leguma care va dezaburi rapid parbrizul mașinii în lunile de iarnă. Se găsește la orice tarabă

Zilele friguroase de iarnă pot da bătăi de cap șoferilor, iar una dintre cele mai întâlnite probleme este cea a apariției condensului și a gheții pe parbrizul și pe geamurile mașinilor.

Castravetele te ajută la dezaburirea și dezghețarea parbrizului Foto arhiva Adevărul

O soluție dată de experții britanici nu implică folosirea niciunei substanțe chimice, ci doar a unei legume extrem de populare pe care o puteți achiziționa din orice piață sau supermarket.

Castraveții sunt cunoscuți pentru numeroasele lor beneficii pentru sănătate, dar se pare că îi puteți utiliza și pentru a economisi timp atunci când dezghețați mașina dimineața, relatează Wales Online, citat de Daily Record .

Potrivit lui Callum Butler de la ALA Insurance, castravetele conține substanțe naturale care acționează pentru îndepărtarea umezelii de pe parbriz, iar un kilogram poate costa în jur de 10 lei.

O legumă banală te poate scoate din necaz

O legumă banală te poate scoate din necaz Foto arhiva Adevărul

"Castravetele conține uleiuri naturale care creează o suprafață hidrofobă atunci când este frecat pe sticlă sau oglinzi. Proprietățile îndepărtării umezelii ale castravetelui ajută la eliminarea apariției condensului pe parbriz și la formarea ceții”, spune Callum.

"Practic, este ca și cum ați aplica pe parbriz un film de protecție care elimină condensul în lunile mai reci", mai spune el.

Cum folosești castravetele pentru o dezaburire eficientă

Experții au emis și un ghid pas cu pas despre cum să dezaburiți mașina cu un castravete.

Pentru a începe, puneți mașina pe setarea de dezgheț, direcționând aerul către parbriz. Acest lucru va ajuta la uscarea sticlei la început, dar aceasta se va răci și va face condens din nou imediat după.

Apoi, porniți aerul condiționat pentru a îndepărta umezeala din interiorul mașinii. Dacă este posibil, încercați să evitați recircularea acesteia, deoarece poate face interiorul mașinii mai umed.

Un parbriz curat este va acumula mai puțin condens și, deși utilizarea unor cârpe pentru a șterge sticla încețoșată poate lăsa urme, folosirea unei cârpe de microfibră pe ferestrele uscate le va menține mai curate.

În final, tăiați capătul unui castravete și lăsați un strat subțire peste parbriz, pentru a reduce condensul în diminețile reci.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?