Leguma pe care ar trebui să o consume diabeticii. Scade glicemia și previne unele tipuri de cancer

Leguma pe care ar trebui să o consume diabeticii. Scade glicemia și previne unele tipuri de cancer

Alimentația sănătoasă este extrem de importantă în condițiile în care incidența unor boli precum diabetul sau diferite forme de cancer ori boli cardiovasculare este în creștere. Medicii recomandă nu doar o alimentație, ci și un stil de viață sănătos , care să includă și mișcare fizică.

Fasolea este bună pentru diabetici FOTO Shutterstock

Toți ar trebui să fim atenți la ce mâncăm, chiar dacă suntem sănătoși, însă în special persoanele cu boli cronice au nevoie de o dietă aparte. Dacă ne referim, însă, la persoanele ce suferă de diabet, alimentația lor este cu totul specială, pentru a ține glicemia sub control.

Există însă o legumă care nu ar trebui să lipseacsă din alimentația lor. Despre aceasta, specialiștii spun că ar consuma zahărul din sânge, motiv pentru care ar trebui să existe pe masa oricărui diabetic.

Este bogată în fier, ceea ce o face să fie recomandată pentru o viață sănătoasă. De asemenea, pe lângă că e recomandată celor care au diabet, leguma chiar previne unele tipuri de cancer.

Fasolea albă, bună pentru diabetici

Este un supliment natural energetic, fiind indicată mai ales femeilor, deoarece conține foarte puțină grăsime, dar niciun pic de colesterol. Fasolea, căci despre ea este vorba, este bogată în fier, vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu.

O porție de fasole în fiecare zi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să ţină sub control nivelurile de zaharuri din sânge şi reduce riscul de infarct.

De altfel, potrivit floaredetei.ro , fasolea mai este cunoscută şi sub denumirea de “mâncător de zahăr”, pentru că este foarte bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină.

Fasolea albă este foarte bogată în magneziu, care este atât de necesar organismului nostru. Magneziu este recomandat persoanelor care sufer de stres și auce beneficii sistemului osos.

Fasolea roșie, efect preventiv în cancer

De asemenea, fasolea alb are un indice glicemic mic și nu declanseaza modificari importante in nivelul zaharului din sânge, scrie Doctorul zilei.

Mai exact, foamea este ținută sub control, acest aliment fiind chiar recomdat persoanelor cu diabet.

Cum are un indice glicemic foarte scăzut este recomandat și persoanelor care vor să slăbească. O cană de fasole albă poate să ofere peste 50% din cantitatea zilnică recomandată de fibre.

Studiile arată că două linguri de fasole roșie oferă până la de patru ori mai multă fibră decât o felie de pâine integrală. De asemenea, persoanele care o consumă au un risc mai mic de cancer de colon sau de sân.

Ate studii asociază consumul de fasole cu un rosc mai mic al afecțiunilor creierului, precum Alzheimer. De asemenea, are efect benefic asupra oaselor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu