Leonard Orban, numit membru al Consiliului de Administraţie al Institutului European, printr-o decizie a premierului

Leonard Orban, numit membru al Consiliului de Administraţie al Institutului European, printr-o decizie a premierului

Leonard Orban a fost numit, membru al Consiliului de Administraţie al Institutului European din România, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă publicată în Monitorul Oficial, relatează Agerpres.

Leonard Orban a fost numit pentru continuarea mandatului FOTO Arhivă Adevărul

Potrivit Agerpres , Leonard Orban a fost numit printr-o decizie a premierului pentru continuarea mandatului din Consiliului de Administraţie al Institutului European din România, exercitat anterior de academicianul Răzvan Theodorescu.

Prin aceeaşi decizie s-a constatat încetarea calităţii de membru al CA al Institutului European din România în cazul academicianului Răzvan Theodorescu în data de 6 februarie 2023, urmare a decesului.

Anul trecut, Răzvan Theodorescu a fost reconfirmat ca membru al CA al Institutului European din România prin Decizia nr. 320/2022 a premierului, pentru un mandat de patru ani, a mai arătat sursa citată.

Vicepreședintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu, a murit luni, la vârsta de 83 de ani, la începutul lunii februarie.

Cine este Leonard Orban

Leonard Orban, fratele lui Ludovic Orban, s-a pensionat în 2021, președintele României semnând decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial la finalul anului.

Preşedintele Iohannis a decis atunci și conferirea Ordinului Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler consilierului prezidenţial.

Potrivit paginii Administraţiei Prezidenţiale, Leonard Orban a fost negociator adjunct şi, ulterior, negociator şef cu Uniunea Europeană. Este semnatar al Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană şi a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Integrării Europene, între anii 2004 - 2006.

Leonard Orban, fratele fostului preşedinte al PNL, a devenit primul comisar român în anul 2007. Între anii 2007 - 2010 a îndeplinit funcţia de membru al Comisiei Europene, responsabil pentru domeniul multilingvismului, iar în perioada 2010 - 2011, a fost Consilier prezidenţial pentru Afaceri europene în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Între anii 2011 - 2012 a fost ministrul Afacerilor europene, responsabil cu domeniul afacerilor europene şi al fondurilor europene.

Potrivit sursei ciatete, Leonard Orban a ocupat funcţia de Consilier Prezidenţial din ianuarie 2015 şi în 2002 a fost decorat cu Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru contribuţia adusă la aderarea României la NATO.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”