Leş, despre declaraţiile lui Iohannis: Este foarte uşor să vii să bagi băţul prin gard

Leş, despre declaraţiile lui Iohannis: Este foarte uşor să vii să bagi băţul prin gard

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat joi că preşedintele Klaus Iohannis a fost informat despre toate programele de înzestrare pe care ministerul le derulează şi nu înţelege de ce preşedintele face presiuni.

"Mi-am asumat cu mare responsabilitate funcţia pe care o am astăzi, îmi doresc întotdeauna să fiu parte a soluţiei, şi nu a problemei. Este foarte uşor să vii să bagi băţul prin gard (...) în momentul în care ai fost informat vizavi de toate programele de înzestrare pe care Ministerul Apărării Naţionale le derulează, pe care le-ai aprobat într-o şedinţă CSAT ca preşedinte al României. De ce dânsul alege la acest moment, din nou, să vină să facă presiuni de un anumit tip pe Ministerul Apărării Naţionale, nu mă întrebaţi. Vreau să vă spun în acest moment că da, există şi întârzieri în programe pe licitaţii şi aşa mai departe, aspecte care nu ţin întotdeauna de MApN, pe care ni le-am asumat şi mi le-am asumat ca ministru şi vreau deblocarea lor", a spus Gabriel Leş într-o conferinţă de presă la sediul MApN.

În opinia sa, aceste declaraţii ale preşedintelui reprezintă o chestiune strict electorală, lucru care nu ajută nici Armata, nici MApN, nici populaţia.

"A fost un atac la adresa ministerului, a Guvernului, e un mod de lucru pe care preşedintele l-a ales în ultimii trei ani de zile, de la aspecte care ţin de imposibilitatea Guvernului de a duce Preşedinţia rotativă la modul în care ne organizăm şi funcţionăm, sunt aspecte pe care preşedintele le face în mod natural, nu-l înţeleg şi nu văd care este câştigul pe care poate să-l aibă aici. Nu odată şi-a asumat, internaţional de exemplu, cei 2% şi s-a lăudat cu cei 2% pe care Guvernul PSD-ALDE şi l-a asumat. Ne-am asumat programele de înzestrare, dar văd că atunci când lucrurile nu merg aşa cum doreşte domnia sa, vine să atace Guvernul", a mai spus Leş.

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a atenţionat Guvernul şi Ministerul Apărării Naţionale să acţioneze "mult mai eficient" pentru realizarea programelor esenţiale de achiziţii strategice.

"România îşi ia în serios rolul de stat membru NATO, iar eu sunt ferm angajat încă de la începutul mandatului în susţinerea credibilităţii ţării noastre la nivel aliat. Ne respectăm angajamentele asumate în cadrul NATO. Suntem în al treilea an consecutiv în care alocăm 2% din PIB pentru Apărare, în baza acordului politic pe care l-am iniţiat la preluarea mandatului de preşedinte al României, în 2015, dar nu este suficient. Am spus-o şi o repet: atenţionez Guvernul României şi, mai ales, Ministerul Apărării să acţioneze mult mai eficient pentru realizarea programelor esenţiale de achiziţii strategice la care ne-am angajat, astfel încât să fie asigurată cheltuirea completă şi cu folos a sumelor alocate", a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni, la conferinţa "Întărirea Flancului Estic al NATO: Provocări şi strategii pentru coerenţa măsurilor din regiunea Mării Baltice şi a celor din regiunea Mării Negre".

Iohannis a subliniat că este în interesul României să îşi consolideze capabilităţile naţionale de apărare, pentru ca cetăţenii să fie în siguranţă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

2 Un stick descoperit în anusul unui agent FSB arestat de ucraineni arată cum a ajuns Ungaria un hub al spionajului rusesc

3 Foarte interesante amănunte!

4 Lumea interlopă este în doliu

5 „Vladimir Putin a căzut pe scări și a făcut pe el”