Lia Olguța Vasilescu: Trebuie să simplificăm procedurile de adopție; nu mai trebuie să avem lagăre cu 200-300 de copii

Lia Olguța Vasilescu: Trebuie să simplificăm procedurile de adopție; nu mai trebuie să avem lagăre cu 200-300 de copii

Procedurile în ceea ce privește adopția trebuie simplificate în condițiile în care, la ora actuală, este aproape imposibil să fie adoptat un copil, a declarat joi ministrul desemnat al Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu.

"Sunt foarte deschisă la adopții pentru că văd ce se întâmplă în centrele de copii. Din păcate, ani la rând au fost amestecați copiii cu probleme psihice, cu copiii normali, și s-a ajuns în situația în care majoritatea să aibă probleme. Nu mai trebuie să avem aceste lagăre cu 200-300 de copii, trebuie să simplificăm procedurile de adopție. La ora actuală este aproape imposibil să adopți un copil, pentru că trebuie să te duci până la rude de gradul de 4, s-au întâmplat și foarte multe cazuri nefericite, pentru că rudele de gradul 4 au reacționat foarte urât la adresa celor care ar fi vrut să facă aceste adopții, este un lucru pe care îl avem în vedere, pentru că interesul fiecărui copil este să aibă o familie, nu să trăiască într-un centru", a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu a primit, joi, aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate, cu 32 de voturi pentru, 8 împotrivă și nicio abținere, pentru portofoliul de la Ministerul Muncii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vor să facă și la CCR ce-au făcut la TVR? / Liviu Avram ridică preșul de pe un rahat vârât sub el de actuala Put…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

4 „Femeia fantastică”, actrița israeliană Gal Gadot, fost soldat, provoacă scandal

5 Fosta primăriță din Goteborg, al doilea cel mai mare oraș al Suediei, e acum șofer pe mașina de gunoi