Liban: Verdictul TSL în cazul Hariri, amânat după exploziile de la Beirut

Liban: Verdictul TSL în cazul Hariri, amânat după exploziile de la Beirut

Tribunalul Special pentru Liban (TSL) a anunţat miercuri că va amâna pronunţarea verdictului în procesul în care patru bărbaţi sunt acuzaţi că au participat la asasinarea în 2005 a fostului premier libanez Rafic Hariri, decizie luată în urma exploziilor devastatoare care au avut loc marţi la Beirut, relatează AFP.

Anunţarea verdictului, programată iniţial pentru vineri, este amânată pentru 18 august ''din respect pentru nenumăratele victime'' şi ''pentru a respecta doliu naţional de trei zile declarat în Liban'', a anunţat instanţa cu sediul în Olanda într-un comunicat.

TSL s-a declarat ''profund întristat şi şocat de evenimentele tragice care au lovit Libanul'' marţi seară, exprimându-şi ''solidaritatea cu poporul libanez în aceste momente dificile''.

Rafic Hariri, prim-ministru până la demisia sa în octombrie 2004, a fost ucis în februarie 2005, când un kamikaze a detonat o camionetă plină cu explozibili, în timp ce convoiul său blindat trecea prin Beirut, atac soldat cu alţi 21 de morţi şi 226 de răniţi.

Foto: (c) SIMION MECHNO/AGERPRES FOTO


Cei patru acuzaţi, toţi presupuşi membri ai mişcării şiite Hezbollah, sunt judecaţi în contumacie. Hezbollah, care a respins orice responsabilitate, a refuzat să predea suspecţii, în pofida mai multor mandate de arestare emise de TSL.

De asemenea, instanţa a coborât miercuri steagul său în bernă pentru a aduce un omagiu ''persoanelor care şi-au pierdut viaţa, care au fost rănite sau care încă sunt date dispărute'' în urma exploziilor care au devastat mai multe cartiere din capitala libaneză marţi seară, provocând peste o sută de morţi şi mii de răniţi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

4 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina