Libertatea: Directorul medical de la Spitalul Județean Suceava a operat o „pilă” deși avea simptome de coronavirus și aștepta rezultatul testării/Este pozitiv și Poliția a deschis dosar

Libertatea: Directorul medical de la Spitalul Județean Suceava a operat o „pilă” deși avea simptome de coronavirus și aștepta rezultatul testării/Este pozitiv și Poliția a deschis dosar

Poliția cercetează modul în care directorul medical de la Spitalul Județean din Suceava, închis din cauza zecilor de infectări cu coronavirus, a operat un pacient deși „era simptomatic” și tocmai făcuse testul COVID-19, scriu jurnaliștii de la Libertatea.

Directorul medical Mircea Macovei – demis între timp, a pus o proteză de șold în ziua în care a fost testat pentru COVID-19, fără să aștepte însă să-i vină rezultatul.

Motivul grabei lui Mircea Macoi, cel care și-a chemat în acea zi toți colegii la serviciu, invocând un ordin inexistent al ministrului? Pacientul ”era o pilă a lui”, spun colegii citați de ziarul Libertatea. La momentul eoprației, medicul prezenta deja simptome, iar colegii l-au rugat să nu facă operația. Acum este depistat pozitiv cu coronavirus și internat în spital la Infecțioase.

Același Mircea Macovei i-a chemat pe toți doctorii și asistentele să vină la spital, indiferent dacă sunt pozitivi sau nu cu coronavirus, amenințându-i că îi va da afară. El a motivat chemarea la serviciu printr-un ordin al ministrului Sănătății, ordin inexistent.

Citește tot articolul pe Libertatea

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un fost senator PSD îl dezbracă de secrete pe liderul PSD / „Diploma lui Ciolacu este falsă, cel mai probabil. E…

2 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

3 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…

4 De asta i-o fi pus Firea directori? / Semnați dom’le că dacă era vreun dosar la DNA știam, că-s prieten cu Călin…

5 Sensurile giratorii din România versus cele din Anglia. „Englezii habar n-au cum se fac banii“