Libertatea presei: Vera Jourova atenţionează asupra evoluţiilor îngrijorătoare din Ungaria, Polonia şi Slovenia

Libertatea presei: Vera Jourova atenţionează asupra evoluţiilor îngrijorătoare din Ungaria, Polonia şi Slovenia

Vicepreşedinta pentru valori şi transparenţă a Comisiei Europene, Vera Jourova, a atenţionat miercuri în legătură cu ''evoluţiile îngrijorătoare'' pentru libertatea şi independenţa presei în Ungaria, Polonia şi Slovenia, într-o dezbatere în Parlamentul European, transmite AFP.

Jourova a dat asigurări că executivul comunitar ''supraveghează situaţia'' şi că ''nu va ezita să acţioneze în cazul nerespectării regulilor Uniunii Europene de către legislaţii sau decizii naţionale''.

Reprezentanta CE a reamintit importanţa presei independente pentru democraţie.

''Din nefericire aceste ultime luni au fost marcate de noi evoluţii îngrijorătoare'', a spus comisarul european, amintind despre retragerea licenţei de emisie a postului de radio independent ungar Klubradio ''pentru motive care suscită îngrijorări''.

De asemenea, ea a menţionat un proiect din Polonia privind impozitul pe publicitate, proiect denunţat de media independente drept o ameninţare pentru însăşi existenţa lor.

Vera Jourova a reamintit că raportul Comisiei Europene privind statul de drept în cele 27 de state membre ale UE, care conţine un capitol privind pluralismul media, a evidenţiat deja ''probleme''. Următorul astfel de raport va fi prezentat în luna iulie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 VIDEO „Viitorul” României...

4 Și ea este moștenitoarea unei părți din averea lui Țiriac

5 Așa o fi?