Licitaţie ICI de 76 milioane de lei pentru o platformă care va furniza servicii de cloud computing

Licitaţie ICI de 76 milioane de lei pentru o platformă care va furniza servicii de cloud computing

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI) va organiza, în iunie, o licitaţie pentru achiziţionarea unei platforme care va furniza instituţiilor publice servicii de cloud computing, proiectul fiind estimat la 76 milioane de lei (TVA inclusă).

Licitaţie ICI de 76 milioane de lei pentru o platformă care va furniza servicii de cloud computing (Imagine: Shutterstock)

Proiectul constă în achiziţionarea infrastructurii hardware şi software necesare pentru realizarea proiectului, precum şi a serviciilor pentru pregătirea şi managementul proiectului, serviciilor de dezvoltare şi implementare a platformei de cloud computing, se precizează în anunţul de participare publicat pe www.e-licitatie.ro .

Prin cloud computing se înţelege o reţea de calcul de date bazată pe o infrastructură virtuală, invizibilă utilizatorului. Ea poate fi localizată oriunde pe glob, poate fi utilizată prin intermediul unui aplicaţii de acces la Internet (browser web) fără a instala nici un alt program.

"Obiectivul general al proiectului îl constituie modernizarea, dezvoltarea şi eficientizarea serviciilor publice oferite către cetăţeni prin intermediul unei infrastructuri de tip cloud computing care să eficientizeze achiziţia şi utilizarea echipamentelor şi serviciilor IT&C la nivelul instituţiilor publice, să sporească transparenţa activităţii instituţiilor publice şi să faciliteze interoperabilitatea între serviciile electronice publice", se arată în caietul de sarcini al licitaţiei.

Contractul va avea o durată de 12 luni de la data atribuirii şi va fi finanţat din fonduri europene.

Înfiinţat în anul 1970, ICI reprezintă principalul institut de cercetare-dezvoltare din România în domeniul tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.04.2014

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...