Licu (PÎCCJ): Ancheta în cazul elicopterului SMURD decurge foarte bine

Adjunctul procurorului general Bogdan Licu a declarat vineri că nu are indicii privind cauzele prăbușirii elicopterului SMURD, precizând că anchetatorii români care s-au deplasat la fața locului colaborează foarte bine cu autoritățile din Republica Moldova.

"Am văzut cu toții ceea ce au declarat martorii oculari, dar toate acestea trebuie verificate, colaborăm foarte bine cu autoritățile din Republica Moldova, anchetatorii noștri sunt la fața locului — atât procurori, cât și criminaliști — urmează a se deplasa și specialiști în accidente aviatice și în cadrul acestei echipe complexe, cu siguranță, în urma cercetărilor, vom afla adevărul", a afirmat Licu.

El a adăugat că s-au recoltat probe de la fața locului, inclusiv de combustibil. "Ceea ce pot să vă spun este că s-au recoltat probe de la fața locului, inclusiv probe de combustibil, având în vedere că, din informațiile pe care le avem, aeronava a fost alimentată pe teritoriul Republicii Moldova", a precizat adjunctul procurorului general.

Bogdan Licu a menționat că anchetatorii români s-au deplasat joi în Republica Moldova și asistă atât la cercetarea la fața locului, cât și la expertiza medico-legală. Potrivit acestuia, cadavrele sunt "identificabile".

"Ancheta în urma tragicului eveniment ce a avut loc în Republica Moldova decurge foarte bine până la acest moment. După cum v-am informat, s-a constituit o echipă mixtă de procurori și anchetatori din România și din Republica Moldova. Ieri, în cursul după-amiezii, s-a luat legătura cu autoritățile din Republica Moldova, am încheiat un protocol de colaborare, fapt pentru care s-au deplasat colegii noștri. Ieri după-amiaza au plecat la fața locului și asistă atât la efectuarea cercetării la fața locului, cât și la expertiza de la IML-ul din Chișinău asupra cadavrelor", a spus Licu.

AGERPRES/(A — autor: Iulia Carciog, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

4 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!

5 Semne de panică la panarame! Cocina TV dezgroapă declarații pro-Firea și anti-Nicușor Dan făcute în 2016 de Mi…