Licu (PÎCCJ): Ancheta în cazul elicopterului SMURD decurge foarte bine

Licu (PÎCCJ): Ancheta în cazul elicopterului SMURD decurge foarte bine

Adjunctul procurorului general Bogdan Licu a declarat vineri că nu are indicii privind cauzele prăbușirii elicopterului SMURD, precizând că anchetatorii români care s-au deplasat la fața locului colaborează foarte bine cu autoritățile din Republica Moldova.

"Am văzut cu toții ceea ce au declarat martorii oculari, dar toate acestea trebuie verificate, colaborăm foarte bine cu autoritățile din Republica Moldova, anchetatorii noștri sunt la fața locului — atât procurori, cât și criminaliști — urmează a se deplasa și specialiști în accidente aviatice și în cadrul acestei echipe complexe, cu siguranță, în urma cercetărilor, vom afla adevărul", a afirmat Licu.

El a adăugat că s-au recoltat probe de la fața locului, inclusiv de combustibil. "Ceea ce pot să vă spun este că s-au recoltat probe de la fața locului, inclusiv probe de combustibil, având în vedere că, din informațiile pe care le avem, aeronava a fost alimentată pe teritoriul Republicii Moldova", a precizat adjunctul procurorului general.

Bogdan Licu a menționat că anchetatorii români s-au deplasat joi în Republica Moldova și asistă atât la cercetarea la fața locului, cât și la expertiza medico-legală. Potrivit acestuia, cadavrele sunt "identificabile".

"Ancheta în urma tragicului eveniment ce a avut loc în Republica Moldova decurge foarte bine până la acest moment. După cum v-am informat, s-a constituit o echipă mixtă de procurori și anchetatori din România și din Republica Moldova. Ieri, în cursul după-amiezii, s-a luat legătura cu autoritățile din Republica Moldova, am încheiat un protocol de colaborare, fapt pentru care s-au deplasat colegii noștri. Ieri după-amiaza au plecat la fața locului și asistă atât la efectuarea cercetării la fața locului, cât și la expertiza de la IML-ul din Chișinău asupra cadavrelor", a spus Licu.

AGERPRES/(A — autor: Iulia Carciog, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Gâdea a plecat subit din emisiune, luni seară, spunând că îi este rău / O fi intrat și la Antena 3?

2 Adevărul despre pensiile speciale: Boc le-a eliminat, Ponta și Dragnea le-au reînființat!

3 Rareș Bogdan / Mă mâhnește faptul că USR se alătură PSD într-un demers absolut politicianist, propagandistic și…

4 Cum s-a răzbunat o moldoveancă pe polițista care i-a întrerupt partida de sex

5 Oreste pune ștampila pe PSD: Singura abilitate a acestui grup infracțional organizat este Arta Înșelăciunii!