Lider PNL: Torționarii comuniști încă se bucură de pensii speciale, în loc să fie condamnați pentru crime

Lider PNL: Torționarii comuniști încă se bucură de pensii speciale, în loc să fie condamnați pentru crime

Cristian Bacanu a reacționat în urma achitărilor din cazul Gheorghe Ursu și susține că foști torționari comuniști se bucură de pensii în speciale, în loc să fie condamnați pentru faptele comise.

Cristian Bacanu, vicepreședinte PNL FOTO: Facebook

„Lipsa capacității justiției de a suprapune adevărul juridic peste cel istoric reprezintă o palmă pe obrazul tuturor eroilor anti-comuniști care și-au pierdut viața înfruntând cu eroism cel mai monstruos regim politic din istoria României. Dar mai înseamnă ceva. Un sărut pe obrazul foștilor torționari comuniști care astăzi, în loc să fie condamnați pentru crime pe care le-au comis, își duc viața mai departe, bucurându-se de pensii speciale și de statul de nevinovăție”, a transmis vicepreședintele PNL, într-o postare pe Facebook.

Fostul secretar în ministerul Justiției din guvernul Orban a punctat a fost dintotdeauna reticent în a comenta deciziile Justiției, însă există „momente când prin decizia unei instanțe se stabilește un adevăr juridic ce contravine cu totul adevărului istoric pe care credeam cu toții că îl știm”.

„Un astfel de caz este cel al deciziei Înaltei Curți care a analizat și decis că cei doi securiști care au instrumentat și condus cazul Gheorghe Ursu sunt nevinovați. Asta deși doi ofițeri de miliție care au acționat la ordinul securiștilor au fost condamnați pentru crimă. Nu simt că în acest caz adevărul juridic ar avea vreo legătură cu cel istoric”, a precizat liberalul.

Cristian Bacanu a subliniat că Gheorghe Ursu este „unul dintre cele mai puternice simboluri anti-comuniste din anii 80”, motiv pentru care regimul comunist l-a pedepsit: „Gheorghe Ursu a fost arestat, bătut, umilit și torturat atât de organele comuniste cât și de deținuții cu care a împărțit celula – au făcut asta impulsionați de cei care au condus cazul. Toate acestea au dus în final la moarte”.

„Parlamentul României a decis că regimul comunist din România a fost „criminal și ilegitim”. Din păcate, vedem chiar și acum, la peste trei decenii de la schimbarea regimului, existența unor probleme în a condamna și pedepsi torționarii comuniști care au batjocorit, torturat și terorizat o națiune întreagă”, a afirmat Cristian Bacanu pe Facebook.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB