Lideri ai celor două Corei şi-au strâns mâna înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice

Lideri ai celor două Corei şi-au strâns mâna înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi şeful de stat onorific nord-coreean Kim Yong Nam s-au întâlnit vineri şi au dat mâna înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, din Coreea de Sud, a anunţat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citată de AFP.

Kim Yong Nam, care conduce oficial delegaţia diplomatică nord-coreeană, s-a întâlnit cu Moon Jae-in în cursul unei recepţii a liderilor organizate înaintea ceremoniei, potrivit agenţiei de presă sud-coreene Yonhap.

Preşedintele sud-coreean şi soţia sa şi-au întâmpinat oaspeţii unul câte unul. Reprezentanţii celor două state rivale s-au salutat zâmbind într-o atmosferă de relaxare.

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-Un a cărei prezenţă a fost anunţată în delegaţia sosită de la Phenian, pare să nu fi fost prezentă.

Kim Yong Nam este cel mai înalt demnitar nord-coreean care a vizitat Coreea de Sud în timp ce Yo Jong este primul membru al unei dinastii din Nord care ajunge pe teritoriul marelui rival din Sud de la încheierea Războiului din Coreea.

Coreea de Nord a trimis o echipă de sportivi la Olimpiadă după ce în discursul său de Anul Nou liderul nord-coreean Kim Jong-un a adoptat un ton conciliator în privinţa relaţiilor cu Seulul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”